|

35 de milioane pentru trei proiecte finanțate prin REGIO

Agenția de Dezvoltare Regională Sud Est finanțează trei proiecte de restaurare a unor clădiri de patrimoniu și introducerea acestora în circuitul turistic: reabilitarea Bibliotecii Județene din Piața Poligon, reabilitarea Centrului de Creație și reabilitarea clădirii de patrimoniu din strada Ana Aslan pentru transformarea ei într-un muzeu dedicat memoriei Anei Aslan.

Proiectul intitulat ”Un pol de dezvoltare a turismului cultural în județul Brăila” are o valoare de peste 21 milioane de lei din care aproape 17 milioane este finanțarea nerambursabilă. Beneficiarul lucrărilor care au început în aprilie și vor dura 24 de luni este Bilbioteca ”Panait Istrati”

Cel de-al doilea proiect, reabilitarea Centrului de Creație, s-a ridicat la o valoare de peste patru milioane de lei din care circa trei milioane au fost fonduri nerambursabile. Clădirea reabilitată a fost inaugurată în luna noiembrie.

Reabilitarea clădirii de pe strada Ana Aslan se ridică la o valoare de aproape 10 milioane de lei. Lucrările au început în urmă cu câteva luni  și nu au fost lipsite de surprize. Undeva la jumătatea lunii trecute, în timp ce săpau muncitorii au descoperit un schelet din secolul al XVI-lea și niște discuri ceramice ornamentale. ”Descoperirea este o dovadă că în Evul Mediu, morții erau îngropați de îndată în proximitatea caselor”, ne-a declarat prof. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei.

Angela Singurelu

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=12993

avatar Publicat de pe 28 Dec 2011. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Cultura, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...