|

Poliția curăță comerțul brăilean de produse contrafăcute vândute la negru. Razii în piețe, controale pe mijloacele de transport ale mărfurilor

razieLa ordinul şefului Poliţiei Române, în perioada 1-19 aprilie a.c., au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, în special a celor de evaziune fiscală şi a contrafacerii de produse. Peste 60 de poliţişti de investigarea fraudelor, ordine publică, rutieri şi de la transporturi au continuat să acţioneze pentru prevenirea evaziunii fiscale.

 Într-o singură zi au fost verificaţi 31 de agenţi economici şi controlate 209 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.  

Ieri, 9 aprilie 2014, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, două dintre acestea fiind pentru evaziune fiscală, şi sunt cercetate 4 persoane bănuite de comiterea acestora.

Forţele participante la aceste acţiuni au verificat 31 de agenți economici şi au controlat în trafic 209 mijloace de transport, în filtrele instituite pe arterele rutiere.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.850 de lei. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării normelor prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 6 sancțiuni ca urmare a nerespectării normelor prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 13 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

La acţiunile desfășurate au participat 65 de polițiști, suplimentar faţă de dispozitivul curent, dintre care 8 poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, 41 poliţişti de ordine publică, 7 poliţişti de la rutieră şi 9 poliţişti de la transporturi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ , ieri, 9.04.2014, au fost finalizate cercetările în dosarul penal privind pe inculpata B.Ana, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au stabilit că aceasta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Brăila, nu a înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale derulate şi veniturile realizate, însemnând TVA şi impozit pe profit. De asemenea, nu a refăcut evidenţa contabilă în termenul stabilit de organele de control. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 278.029 lei, iar dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, cu propunere de trimitere în judecată.

 

Tudoriţa Tarniţă

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=37865

avatar Publicat de pe 10 Apr 2014. Publicat in Afaceri pe butuc, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...