|

Angajaţii din sistemul sanitar, de acord cu plata în funcţie de performanţă

protest medici

Aproape 84 la sută din anagajaţii din sistemul sanitar chestionaţi în cadrul unui studiu se declară de acord cu salarizarea în funcţie de performanţă, iar 78 la sută consideră că acest sistem va conduce la creşterea calităţii serviciilor medicale.

Potrivit studiului, dat publicităţii sâmbătă de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, inechităţile salariale ar afecta aproape 46 la sută dintre salariaţi, care au răspuns că au salariul mai mic decât colegii cu acelaşi nivel de pregătire.

Aproape 84 la sută dintre salariaţi sunt de acord cu introducerea unui sistem de salarizare în funcţie de performanţă, 40 la sută dintre respondenţi indicând un grad de satisfacţie mare şi foarte mare faţă de introducerea unui astfel de sistem.

Totodată, 42,4 la sută din respondenţi consideră că salarizarea în funcţie de performanţă va avea ca impact creşterea semnificativă a calităţii serviciilor medicale, în timp ce 35,6 la sută indică o creştere discretă a calităţii serviciilor prin aplicarea acestui sistem.

Majoritatea respondenţilor – 74 la sută – consideră că salarizarea în funcţie de performanţă trebuie să se aplice în mod diferenţiat pe categorii de salariaţi şi pe specialităţi.

În ceea ce priveşte criteriile propuse de către Ministerul Sănătăţii pentru evaluarea personalului în vederea salarizării în funcţie de performanţă, 35 la sută dintre respondenţi s-au pronunţat pentru nivelul de pregătire profesională, 32 la sută – calitatea muncii, 21 la sută – cantitatea muncii – şi 12 la sută – fidelizarea muncii

Sondajul a fost realizat în perioada 15 iulie – 10 octombrie 2013, pe un eşantion de 395 de salariaţi din sistemul sanitar, care au completat integral chestionarul propus.

Angelina Singurelu

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=34050

avatar Publicat de pe 15 Dec 2013. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...