|

Băsescu, despre baronul PSD Bunea Stancu: Mă aștept să se autosesizeze Parchetul! Bunea Stancu, respins la Academie

stancuUPDATE: Presedintele Traian Băsescu a reluat, marți seara, la Digi24, subiectul predilect al ultimelor luni: se poate vorbi de corupție în tentativa de trecere, prin OUG emisă de Ponta,a celor 2800 hectare de teren ale Academiei Agricole către Consiliul Județean Brăila, condus de președintele PSD și trezorierul partidului, Gheorghe Bunea Stancu.

“Nu avem explicatii nici pana acum de ce prin OUG au trebuit trecute hectarele de teren de la Academia Agricola Sisesti la CJ Braila? De ce nu avem explicatii publice?”, a declarat Traian Basescu.Intrebat daca putem vorbi de coruptie, el a replicat: “Da”.

“Cred ca a fost o discutie de tip Duicu, ‘Victore vreau 2.800 de hectrae de teren sa mi le dai la CJ Braila’, a mai spus seful statului despre Bunea Stancu si Victor Ponta.

“Ma astept la o autosesizare a Parchetului pe aceasta tema”, a mai spus Traian Basescu.

UPDATE: Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a respins miercuri, 2 aprilie 2014
avizarea  proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.81/2013 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Academiei de Știinţe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Șișești” — Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila și administrarea Consiliului Județean Brăila.

Dezbaterea a avut loc miercuri , 2 aprilie iar la discuţii au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și ai conducerii Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Șișești”. Opoziția a solicitat ca suprafața de 2815,52 hectare a Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila aparținând de Academia de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Șișești”, să rămână în continuare în folosința cercetării românești, pentru multiplicarea materialului săditor, și nu în folosința Consiliului Județean Brăila. În consecință, propunerea de respingere a fost adoptată cu 10 voturi “pentru” și 7 “împotrivă”, urmând a se întocmi un raport negativ.

Andri Voicast

UPDATE:Postul de televizune B1 a transmis duminica, 23 martie, de la ora 14, emisiunea AgriKultura în cardul căreia a fost dezbătut și subiectul acaparării terenurilor Academiei de Științe Agricole, exemplu fiind președintele PSD, Brăila, Gheorghe Bunea Stancu conectat la cercurile de interese ale faceriștilor din PSD infiltrați în Guvernul României.

Unul dintre subiectele predilecte ale Președintelui a fost în ultima vreme tranzacția de la Brăila cu cele 2800 de ha din terenurile Academiei de Științe. Se pare că Președintele a sesizat Parchetul în privința acestei tranzacți, ceea ce ar explica graba cu care președintele CJ Bunea Stancu a anulat licitația terenurilor și dorința subită a acestuia de a da Academiei terenurile înapoi. Iată scurtul fragment din declarația președintelui, prezentat de hotnews.ro, care ne face să credem ca  Bunea Stancu și-a mai făcut rost de un dosar la DNA: 

”Ati facut acuzatii grave la adresa premierului, că este corupt. Aveți dovezi de corupție?

Dovezile sunt actele normative făcute la presiunea baronetului.

Ați sesizat Parchetul?

L-am sesizat la fel cum l-a sesizat și el cu fiica mea”.

Preşedintele Traian Băsescu declarase anterior că Victor Ponta a fost o speranţă pentru el, dar apoi şi-a dat seama că „nu are caracter, este mincinos şi e corupt”, arătând că procedează ca Adrian Năstase, cum e cazul OUG de transferare a 3.800 hectare din Insula Brăilei la Consiliul Judeţean Brăila. Victor Ponta a fost o speranţă pentru mine şi pe urmă mi-am dat seama şi că nu are caracter şi că este mincinos şi că e corupt. Tocmai am dat exemplul ordonanţei de urgenţă privind tranferul a 3.800 hectare către Consiliul Judeţean Brăila. Dacă asta nu e corupţie, înseamnă că mă duc la mănăstire”, a spus Băsescu într-un interviu la „Adevărul”.

Băsescu a arătat că are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu un „pact al tăcerii” şi că 6 luni a „girat” Guvernul, dar guvernanţii „confundă acest sprijin cu obligaţia de a fi părtaş la proasta guvernare”.

„Sunt la stadiul în care nu ezit să vorbesc de corupţie la acest guvern, nu numai prin ceea ce se vede, prin miniştrii care sunt anchetaţi de DNA, trimişi în judecată, dar uitaţi-vă că este exact stilul lui Adrian Năstase”, a spus Băsescu, menţionând cazul ICA.

El a spus că Victor Ponta a procedat la fel ca Năstase, transferând 3.800 de hectare din Insula Mare a Brăilei la Consiliul Judeţean Brăila. „Eu voi sta cu ochii pe aceste terenuri”, a adăugat Băsescu, arătând că este vorba despre pământ de categoria zero, irigat, pe care stau cu ochii „tot felul de şacali”.

„Aceleaşi tertripuri pe care le-a folosit Adrian Năstase le foloseşte Victor Ponta”, a adăugat Băsescu.

El l-a criticat pe Victor Ponta pentru guvernare, considerând că dă dovadă de „neseriozitate” prin faptul că a anunţat la începutul anului investiţii de 10 miliarde de euro şi la jumătatea anului sunt investiţii puţin peste jumătate de miliard de euro. „Cum poţi fii atât de neserios, că lumea te ia în seamă, eşti prim-ministru, nu poţi să jonglezi propagandistic”, a spus Băsescu.

Andri Voicast

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=31446

avatar Publicat de pe 17 Apr 2014. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...