|

Brăila24.ro are dreptate: 26 mai 2012/”Ultimul „tun„ al lui GBS. Opt miliarde de lei vechi din bugetul CJ pentru ”aparatură medicală” de laborator”

sursa:adevarul.ro

Pe 16 mai 2012, Consiliul Județean Brăila a anunțat public faptul că a atribuit prin licitatie un contract de furnizare de aparatură medicală (cheltuieli neeligibile) în valoare de de 770.727 RON firmei  RAFI INTERNATIONAL GENERAL COMMERCE S.R.L. Investiția face parte din acțiunea de modernizare a ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Conform anunțului oficial, contractul nu intră sub incidența acordului privind contractele de achiziții publice, criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, dar nu s-a organizat licitație electronică.

S-a publicat anunț de participare nr 2012/S12-019104 în JO pe 19.01.2012. A fost apoi organizată o ”licitație deschisă” pe criteriul „prețul cel mai scăzut” cu o estimarea initiala a valorii contractului  de 773026.36 lei fără TVA.

Caietul de sarcini cuprindea  Lot 1- Furnizare, montare si instalare aparatura medicala și  Lot 2 – Furnizare instrumente medicale de specialitate, (cheltuieli neeligibile) in cadrul proiectului Modernizarea ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila. CJ Brăila ne mai informează că documentația de atribuire a fost verificată și publicată și s-a observat că, pentru Lotul 1, au fost depuse numai oferte ”inacceptabile și/sau neconforme”astfel că procedura s-a  anulat.

Pentru Lotul 2, cel care a fost atribuit, sunt publicați și  subcontractanții necesari (!?) pentru instalare, punere în funcțiune, instruire personal și service: SC Optimed SRL Brasov- SC Info Med Expert SRL Iasi- SC Tehno Electro Medical Company SRL Bucuresti

Să mai spunem că licitația a fost orchestrată de Moisiu Nicolae, că Topor Rafi Vasile, reprezentant Rafi Internațional este născut la Brăila pe14.02.1959.

Iată o referință interesantă despre Rafi internațional care se referă la contractele cu Armata și cu SRI din anul 2010:„ Dacă judecăm prin prisma contractelor atribuite prin SEAP, cea mai privilegiată unitate medicală militară din 2010 a fost spitalul SRI din Baloteşti. Unitatea şi-a deschis larg baierele pungii şi a cumpărat aparatură în special pentru secţia de cardiologie, produse de uz sanitar, precum şi medicamente. Un contract important, de 1,44 milioane de lei, a prins şi firma Rafi International General Commer­ce SRL, controlată de omul de afa­ceri Vasile Topor Rafi”.

La alegerile din 2008 vicepreședintele CJ Brăila, Florin Mija, se declara „reprezentant zonal al Rafi International„.

Asta da licitație transparentă și atribuită legal! Nu !?

Andri Voicast

26 mai 2012

URL scurt: http://braila24.ro/?p=21737

avatar Publicat de pe 12 Feb 2014. Publicat in ANCHETE, BREAKING NEWS, EVENIMENT, Reporter indiscret. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...