|

Bunea Stancu, principalul factor al declinului fotbalului brăilean

stancu maseur

Decăderea fotbalului brăilean a început în anul 2008, atunci când actualul preşedinte al CJ Brăila  s-a considerat a fi  „cel mai tare” om din fotbalul brăilean. Deşi nu avea nicio funcţie publică, ajutat atunci de alţi „acoliţi binevoitori” a început o aşa zisă remaniere a fotbalului brăilean.

A dat afară din club  nu mai puţin de opt oameni care au dus greul la prima echipă de fotbal a Brăilei preluând gratuit acţiunile clubului CF Brăila. Printre cei daţi afară se număra, printre alţii şi  Octavian Ulman, cel mai titrat om din fotbalul brăilean, dar şi o mulţime de alţi oameni care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru revigorarea CF Brăila.  Ajuns ulterior „stăpânul” absolut al judeţului, Bunea Stancu a confundat CF Brăila cu proria moşie luând unele masuri care au şocat toţi microbiştii brăileni.

Mai întâi şi-a pus finul, Adelin Soare, în funcţia de preşedinte al clubului apoi a adus antrenori pe care ulterior i-a dat afară motivând că aceştia nu vor să facă performaţă!

Dar cum poți face performanţă dacă toate deciziile erau luate de Bunea? Cel mai elocvent exemplu este cel al lui Ion Viorel. Deşi a fost adus la club, promiţându- i-se „marea cu sarea” a fost dat afară (şi el!) pe motivul că ar fi vrut să promoveze echipa în prima divizie! Ne amintim de un meci al brăilenilor la Mangalia, atunci când Bunea Stancu i-a spus lui Viorel (cităm!): „Dacă bateţi acolo (n.r: la Mangalia) şi echipa va promova, să aducă mă-ta bani să ţină echipa, că eu nu pot s-o ţin acolo!”

Chiar dacă echipa a încheiat campionatul „în obiectiv”,  Ion Viorel a fost dat afară pe motiv că ar fi avut relaţii neprincipiale unii ziarişti! Ba chiar mai mult, nu i-au mai fost acordate drepturile băneşti care i se cuveneau prin contract, dar nici banii pe care Viorel trebuia să-i primească pe un rând echipament cumpărat din banii lui! Dar buzoianul n-a plecat de Brăila cu „mâna goală”! A luat cu el, la CS Otopeni, toţi jucătorii pe care i-a adus dar şi pe antrenorul secund, Nicolae Rotaru (fost Ciocea).

Rămasă fără cei mai buni jucători,  CF Brăila a început să se zbată în anonimat. Şi când a văzut că treaba începe să „pută”, Bunea a refuzat să mai dea bani la echipa de fotbal, motivând că „nu se vrea performanţă”. Nu că ar fi dat vreodată din banii firmei sale (Concivia SA) care era acţionarul majoritar al clubului… A vândut clubul lui Florin Cârligea, om de afaceri care-i plăteşte lunar lui Bunea câte 50 de milioane de lei vechi, în condiţiile în care Stancu n-a dat la club, din banii lui, măcar o sticlă de apă minerală! O altă firmă a lui Bunea (Tracon SA) a renovat stadionul „Municipal” dar pe banii Primăriei, iar acum „Baronul local” încasează nişte bani pe care nu-i merită deloc.  Actualul preşedinte al CF Brăila, Valentin Avramescu, a dus în funcţiile de consilieri două foste glorii ale fotbalului brăilean, pe Şerban Trofin şi Ionel Iuga şi se părea că totul merge bine cu cei doi lângă echipă.

Oficial, Adelin Soare şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al clubului oricum nu avea nicio treabă cu fotbalul, iar acum Cârligea „scoate castanele din foc” cu mâna lui. Sau, altfel spus, pe banii lui!  Totuşi, actualul finanţator al clubului trebuie convins că la echipă trebuie aduşi 11 jucători de fotbal, că rezerve are… El promite că va încerca să promoveze echipa în primul eşalon, (dacă nu va retrograda în acest an) în viitorul cât mai apropiat! Dar ar mai fi foarte multe multe de spus, şi promitem să revenim cu noi detalii despre Bunea Stancu şi implicaţiile lui majore în distrugerea fotbalului brăilean, într-un articol viitor.

Vom continua cu presiunile făcute asupra unor ziarişti locali care spuneau adevărul despre CF Brăila!

Noni Moldoveanu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39829

avatar Publicat de pe 27 Mai 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, Opinii, OPINII/ DEZBATERI, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...