|

Câinii agresivi trebuie declarați la Poliție

cristian-rizea-cu-cainii-la-camera-150x150

Guvernul a emis o OG republicată în Monitorul Oficial, apărut pe 27 februarie care obligă posesorii de câini agresivi să îi declara la Poliție, precum armele letale.
Potrivit ordonanței, câinii agresivi au fost grupați în două categorii: „a) câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câinii de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor; b) câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor”.
Legea spune că prin câini agresivi se înțelege „orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domenstice în locuri publice sau private; orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop”.
De asemenea, nu intră în categoria câini agresivi „orice câine care atacă sau mușcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine și orice câine folosit de unitățile de poliție, jandarmerie, de alte unități militare, de unitățile vamale sau de serviciil publice de securitate, protecție și pază, chiar dacă, aflându-se în misiune, a atacat sau a mușcat o persoană”.
Cei care nu respectă legea pot primi amenzi între 100 și 3.000 de lei, iar faptele grave se pot pedepsi cu închisoare cuprinsă între 6 luni și 3 ani.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=35287

avatar Publicat de pe 3 Mar 2014. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...