|

CNS „Cartel Alfa” cere deputaţilor să promoveze reducerea CAS la angajat, nu la angajator

protest_cartel_alfaCNS „Cartel Alfa” solicită deputaţilor, printr-o scrisoare deschisă, să promoveze proiectul legislativ privind reducerea CAS cu o modificare, respectiv reducerea CAS la angajat, arătând că în caz contrar măsura va însemna reducerea cu 19 la sută a contribuţiei la sistemul de pensii.

Sindicaliştii de la „Cartel Alfa” le transmit deputaţilor că li se adresează printr-o scrisoare deschisă deoarece „«transparenţa decizională» şi viteza de lucru sunt extraordinare: într-o singură zi se aprobă în plenul Senatului un act normativ, se transmite rezultatul Camerei Deputaţilor, se convoacă Biroul acesteia, care convoacă comisia de specialitate, iar aceasta întocmeşte raportul final, urmând ca subiectul reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator să fie votat în plen, unde se pare că nu se mai pot face intervenţii sau dezbateri”.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” atrage atenţia că promovarea propunerii Guvernului de reducere a contribuţiei de asigurări sociale (CAS) plătite de angajator cu cinci puncte procentuale, începând cu 1 octombrie, va însemna, pe termen scurt şi mediu, o reducere cu aproximativ 19 la sută a contribuţiei la sistemul de pensii, adică aproape şase miliarde lei pe an, deficit important la bugetul asigurărilor sociale.

„Considerăm că o astfel de măsură trebuie cântărită extrem de bine şi adoptată într-o manieră în care să îşi atingă efectele pozitive scontate pe termen scurt si mediu, nu să creeze şi mai mult dezechilibru şi polarizare socială. Reducerea CAS cu cinci puncte procentuale creează o reducere a efortului angajatorului de a asigura costurile pentru locul de muncă (32,5 la sută angajator şi 31,5 la sută angajat), dându-i acestuia o creştere a resurselor de lichidităţi”, se arată în scrisoarea deschisă.

Angelina Singurelu

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=40286

avatar Publicat de pe 25 Iun 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...