|

Controale înainte de Paşti: Carne, peşte, băuturi alcoolice confiscate şi amenzi de 3,6 milioane lei

646x404

Poliţiştii au confiscat, într-o singură zi, carne, peşte, băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 2,6 milioane de lei, au dat amenzi de aproximativ 3,6 milioane de lei şi au depistat peste 450 de infracţiuni, după controale făcute în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti.  

Echipele de control au verificat, vineri, peste 3.700 de agenţi economici, iar în filtrele de pe drumurile naţionale au fost controlate 12.600 de mijloace de transport, în cadrul acţiunilor care au loc în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti, arată sâmbătă Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor au fost depistate 469 de infracţiuni, dintre care 115 sunt fapte de evaziune fiscală, pentru care sunt suspectate 468 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au dat 11.286 de amenzi, în valoare totală de peste 3,6 milioane de lei. Cele mai multe amenzi, respectiv 8.178, au fost date pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice. Alte 1.178 de amenzi au fost date pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar 1.099 pentru activităţi comerciale ilicite.

Ca măsuri complementare au fost confiscate bunuri de peste 2,6 milioane de lei, dintre care băuturi alcoolice în valoare de peste 28.000 de lei, carne şi produse din carne de 28.900 de lei, peşte şi produse din peşte de 13.800 de lei.

Echipele de control au găsit la unii dintre comercianţi produse pentru care nu existau documente de provenienţă, spaţii de depozitare neigienizate sau care nu aveau aprobare sanitar-veterinară. De asemenea, unii dintre comercianţi vindeau produse fără să elibereze bonuri fiscale.

Controalele din perioada premergătoare sărbătorilor de Paşti au început în 1 aprilie şi se vor încheia în 19 aprilie. La controalele care au avut loc vineri au participat aproape 7.800 de poliţişti.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=37989

avatar Publicat de pe 12 Apr 2014. Publicat in Afaceri pe butuc, BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...