|

Curtea Constituţională: Dobândirea, pierderea calităţii de membru de partid decise doar de formaţiune, neconstituţională

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că este neconstituţional articolul 16 alineatul 3 din Legea partidelor politice, care prevede că dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a formaţiunii respective.

Decizia a fost luată în cazul unei excepţii de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 16 alineatul 3 din Legea partidelor politice nr.14/2003, ridicată într-un proces civil.

„Cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art. 16 alin. (3) din Legea partidelor politice nr. 14/2003 sunt neconstituţionale„, se arată într-un comunicat de presă al Curţii Constituţionale.

Potrivit articolului 16 alineatul 3 din Legea partidelor politice, republicată, „dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului”.

Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată de Dumitru Voicu într-un proces cu Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), în care a cerut anularea unui act administrativ.

Dosarul a fost înregistrat în 6 februarie la Secţia civilă a Tribunalului Călăraşi. Instanţa a respins, în 20 martie, cererea lui Dumitru Voicu.

Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de către reclamant Voicu Dumitru, în contradictoriu cu pârâţii Partidul Poporului Dan Diaconescu – Biroul Naţional de Coordonare şi Partidul Poporului Dan Diaconescu – Biroul Judeţean Călăraşi. Cu recurs în 15 zile de la comunicare„, potrivit deciziei instanţei.

Victor Negroponte

URL scurt: http://braila24.ro/?p=33937

avatar Publicat de pe 12 Feb 2014. Publicat in POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...