|

Déjà vu, déjà tard. Cum se răzgândește Stancu

O întâmplare neobișnuită s-a petrecut în văzul mulțimii de ”gurăcascăbanipuțini” din județ în ultimele luni. Un mare președinte de la Județeana de Partid a cedat, cam nervos, sub apăsarea grelelor dosare pe care procurorii DNA i le tot pun în cârcă și, mai ales… supt presiunea Președintelui României.

În luna iulie, la ultima şedinţă dinaintea vacanţei parlamentare, Guvernul a dat Ordonanţa de Urgenţă 81/2013 prin care o suprafaţă de 2.815 ha de teren excepțional, cu sistem de irigaţii şi de desecări, era scos din domeniul public al statului, recte din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” și oferit Consiliului Judeţean Brăila care l-a inclus, cu celeritate, în domeniul public al judeţului Brăila.

Nici nu s-a uscat cerneala pe ordonanța lui Ponta că Bunea Stancu și-a convocat votanții de serviciu din partidele reprezentate în CJ ca să aprobe organizarea unei ”licitații” pentru ”închirierea” terenului.

Potrivit hotărârii CJ, cele cinci loturi erau închiriate pe doi ani( termen mic, nespecific țăranilor hrăpăreți, da așa, de probă, să vedem cine sare cu gura): trei loturi pe teritoriul comunei Chiscani, în suprafaţa totală de 868 ha, un lot de 1519.45 ha se afla pe teritoriul comunei Măraşu, iar lotul 5, în suprafaţă de 140.085 ha se afla pe teritoriul comunei Măxineni, în timp ce pe restul terenurilor până la 2.815 ha cineva urma să facă ”cercetare”.

Totul părea să meargă ca uns, ca la Blasova, ca la Vădeni, sau ca la terenul ( GasLand !) dintre Brăila și Galați, să zicem, când a intervenit președintele Traian Băsescu care a catalogat manevra imobiliară făcută de Ponta cu Stancu drept ”Corupție” ! Ba chiar a repetat mesajul de mai multe ori…și tot CORUPȚIE  a strigat !

Iată că, spre surprinderea noastră, sinceră, Stancu a luat în considerare mesajul prezidențial și în ultima conferință de presă de vineri ( de la PSD, nu de la CJ, dar ce contează, partidul e în tot și-n toate) a anunțat că ”renunță” la licitație !

Cum adică ”renunță” dacă el trebuie să ducă la îndeplinire hotărârea consilierilor județeni, cum ”renunță” după ce a anunțat-o public și a comis-o, numai Stancu știe!

Că frica păzește pepenii, chiar și la Tichilești, e încă bine…

Totuși, pe noi ne interesează, în continuare, lista celor care trebuia să pună mâna pe terenuri. Am văzut ce s-a făcut cu Blasova, Vădeni, cu terenul dintre Brăila și Galați și cu altele…

Numai că, după semnalele repetate trase de Președinte folosind rușinosul cuvânt  CORUPȚIE, cred că trebuie să ne adresăm Direcției Naționale AntiCORUPȚIE pentru a afla lista ”câștigătorilor”…

Pentru că…c est déjà vu et déjà tard… cum zic țăranii di pi la Tichilești, la marjini…

Dorian Stoianovici

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=32829

avatar Publicat de pe 6 Dec 2013. Publicat in EDITORIAL, Editorial. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...