|

Deputatul PP-DD Marioara Nistor atacă guvernul în Parlament ”Canasta domnului Ponta”

marioara nistor parlament

Deputatul PP-DD de Brăila Marioara Nistor a făcut o declarație politică în Parlamentul României atacând dur suprataxarea impusă românilor de Guvernul USl al lui Victor Ponta. Vă prezentăm textul acestei interesante declarații:

Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Poporului-Dan Diaconescu

DECLARAŢIE POLITICĂ

Canasta domnului Ponta

Stimaţi colegi deputaţi,

Se joaca doar la jokeri, cât mai mulţi jokeri, de obicei rupţi de realitate, că doar sunt jokeri, şi cu etalări spectaculoase! Conform punctului 7 din cele 10 ale Angajamentului pentru România, propus anul trecut de USL votanţilor români de pretutindeni spune clar: Doar tăind, nu ieşim din criza! Corect! Şi perfect adevărat! Pentru că promisiunea luată este şi onorată, dovadă clară fiind „adaosurile” stabilite: accize mai mari la alcool, noi accize la bunurile de lux , media tarifelor pentru încălzire, apă caldă, curent şi gaze este acum cu 13% mai mare decât în 2012, iar canalizarea şi salubritatea s-au scumpit cu aproape 14% faţă de toamna anului trecut, salariul minim al bugetarilor va creşte încă de la 1 ianuarie 2014, când va fi aplicată o majorare de 3% la fondul de salarii, potrivit schemei bugetului de stat pentru anul viitor, dar numai în condiţiile măririi numărului şomerilor din sistemul bugetar cu peste 215.000 persoane.
Ce reguli mai impune în canasta domnul Ponta: valoarea cursului valutar, care „oricum este foarte stabil” şi ne putem permite să refacem formula de calcul a accizelor mai frecvent decât şi-ar putea imagina orice întreprinzător român. În tot acest timp, bugetarii din Sănătate şi Educaţie ies în stradă pentru a-şi cere drepturile, parcă neînţelegând demersul de suflet al guvernului de a mări şi a nu tăia. Şi ca punctajul să fie maxim în canasta guvernului, creşte şi numărul taxelor anuale per cap de român, la acestea adăugându-se o dorinţă neîmplinită a ministrului penal Fenechiu: noua taxă pe carburanţi, şi asta pentru a împlini un alt vis, al „marilor proiecte” rămase pe hârtie de această dată, autostrăzile Şova.
În ultimii cinci ani, CNADR a încasat peste 865 milioane de euro din plata rovinietei, dar România are încă drumuri naţionale în procent de 60% cu durata de serviciu depăşită, 275 km drumuri naţionale pietruite sau de pământ şi avem nevoie de încă 63 de ani pentru modernizarea tuturor DN-urilor în ritmul actual. Şi de ce nu ne-am punea proverbiala, de acum, întrebare: unde sunt banii noştri, unde sunt banii dumneavoastră?!…I-a păpat Guvernul…, care nu „taie”, doar mănâncă…
Într-adevăr, acest optimism debordant al sloganului „Doar tăind, nu ieşim din criza!” ne poate motiva pe fiecare cetăţean în parte şi numai. Sub acest stindard în care au crezut românii ne putem mări şansele de a depăşi Guatemala, Zimbawe şi chiar Indonezia în clasamentul ţărilor cu cea mai mare povară fiscală.
Lipsa de stabilitate şi predictibilitate a legislaţiei fiscale şi economice a devenit regula de bază în România, iar mediul de afaceri trebuie să se descurce cum poate, în condiţiile unor reguli economice şi fiscale într-o permanentă fisiune nucleară, care ar pune pe fugă orice investitor obişnuit cu sistemele civilizate. Dar, oameni buni, putem dormi liniştiţi deoarece prezenta guvernare n-a promis mai mult decât poate face şi închide astfel jocul pentru că ştie că „Problema României – conducătorii de astăzi şi nu românii!” Românii sunt soluţia!

Deputat PP-DD Brăila, 17 decembrie 2013
MARIOARA NISTOR

URL scurt: http://braila24.ro/?p=34145

avatar Publicat de pe 17 Dec 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...