|

Din sezonul 2014-2015 se schimbă sistemul competiţional al fotbalului

fotbalAdunarea Generală din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a luat câteva hotătâri menite să îmbunătăţească sistemul competiţional. În cadrul şedinţei de luni, 16 mai, s-a stabilit ca din campionatul următor (2014-2015) Liga întâi să cuprindă 14 echipe dintre care vor retrograda în liga a doua ocupantele locurilor 13 şi 14, iar ocupanta locului 12 va juca meciuri de baraj cu echipa clasată pe locul trei din liga secundă.

În liga a doua va fi o singură serie cu 20 de formaţii dintre care vor promova direct primele două clasate iar ocupanta locului 3 va juca baraj cu formaţia de pe locul 12 din prima ligă.

În liga a treia vor fi patru serii a câte 18 echipe, nu 6 a 14 echipe ca până acum, iar de promovat în liga secundă o vor face doar primele clasate din fiecare serie. Vor retrograda în liga a IV-a ocupantele locurilor 15-18, iar din liga a IV- se va promova ca şi până acum în urma unor meciuri de baraj între câştigătoarele judeţene.

Toate echipele din ligile a doua şi a treia vor fi obligate să folosescă în teren, pe tot parcursul partidei, nu mai puţin de 6 juniori, şi doar un singur jucător cu vârsta de peste 28 de ani.

Noul sistem competiţional are menirea să îmbunătăţească calitatea fotbalului românesc și încearcă să elimine din competiţie formaţiile care nu mai au finanțare şi se retrag în timpul campionatului încurcând mai mult competiţia.

CF Brăila este deocamdată lipsită de grija banilor pentru că are patron un om potent financiar.

Mai dificilă e situaţia Conpet Cireşu care supraviețuiește din banii lui Valentin Avramescu şi lui Vasile Popa neavând deocamdată un sponsor oficial.

Noni Moldoveanu

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39636

avatar Publicat de pe 21 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA, Timp liber. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...