|

Dunărea ameninţă trecerea bac Brăila – Smârdan

dunarea 

 Ca urmare a creşterii cotelor fluviului Dunărea, se instituie restricţie de tonaj la circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din judeţul Brăila spre judeţul Tulcea, pe la punctul de trecere bac.

 

 

Această măsură s-a luat având în vedere dispoziţiile  C.J.S.U Tulcea, privind interzicerea, începând cu data de 27.05.2014, a circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă de 7,5 tone pe digul şosea Smârdan – Măcin  şi pe digul care face legătura între Tulcea – Chilia Veche.

După cum am aflat de la lt. col. Stoian Ştefan din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, fac excepţie autovehiculele care transportă persoane, echipajele de intervenţie ale pompierilor,  ale poliţiei,  salvării şi cele care execută lucrări de eliminare a efectelor inundaţiilor.

La punctul de trecere bac Brăila – Smârdan, va fi instalat un filtru al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pentru punerea în aplicare a restricţiei şi de îndrumare a participanţilor la trafic.

Deasemenea, se menţin restricţiile  de limită viteză, la 60 km/h, pe DN 22B, dig Brăila – Galaţi şi se continuă monitorizarea stării digurilor, a cotelor şi a debitelor fluviului Dunărea, asigurarea permanenţei la sediile primăriilor  unităţilor administartiv teritoriale riverane Dunării, pregătirea rezervelor de forţe şi mijloace pentru intervenţia în caz de necesitate şi a stocurilor pentru apărare împotriva inundaţiilor.

 

Tudoriţa Tarniţă

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39820

avatar Publicat de pe 27 Mai 2014. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...