|

Trenul Fantomă 1732 a ajuns, ieri, la ora 14.30 la Brăila, după 62 de ore de la plecare !

Trenul Interegio 1732, surpanumit TRENUL FANTOMA, a reuşit să ajungă miercuri după prânz în gara Brăila. El a plecat luni după amiaza către Braşov dar a rămas înzăpezit la C.A. Rossetti. Cu greu cele două locomotive trimise încă de aseară la Făurei ca să-l tracteze au reuşit să facă faţă drumului şi astfel, abia astăzi, o parte dintre cei 300 de pasageri aflaţi la bordul său vor avea posibilitatea să ajungă acasă.

Primăria a oferit celor peste 300 de ocupanţi ai trenului ceai, cafea, şi gustări calde. Trenul a stat în câmp în localitatea C.A.Rosseti din judeţul Buzău şi nu a putut continua drumul din cauza troienelor depuse pe calea ferată, unele îănalte cât locomotiva. Abia după ce două locomotive , una diesel de 2100 CP şi şi una electrică de 5100 kw (cca7400 CP) au ajuns la garnitură aceasta a putut fi urnită din loc şi tractată către Fărei. În cursul zilei de astăză garniture va ajunge la Brăila şi Galaţi, călătorii urmând a beneficia de călătorie abia după ce traficul va fi reluat.

Câteva sute de călători, plecaţi de duminică din Galaţi şi Brăila au trăit o  noapte de coșmar înghețat.

Au fost blocați, ore în șir, de autoritățile feroviare, în Braila, Făurei și Roseti, Buzău. Trenul a preluat călători din alte garnituri blocate în diferite staţii apoi a plecat spre  Buzău şi Ploieşti unde urmau să se separe garniturile și să formeze alte trenuri spre destinațiile inițiale…

Tren cu bucluc blocat în câmp

Ieri, în cadrul conferinţei de presă de la sediul Instituției Prefectului județului  Brăila, prefectul Dumitru Popa a prezentat situaţia trenului Interregio 1732 Galaţi Braşov Bucureşti.

Acesta a plecat, în urma cererii exprese a călătorilor ,duminică seară, din gara Brăila şi, în cursul nopţii, după multe ore, a ajuns la Făurei.

Luni dimineaţă, după ce trenul Constanţa- Buzău a ajuns în Făurei , pasagerii acestuia au fost trensferaţi în trenul 1732 , care a plecat precedat de un plug feroviar către Buzău. La ora 11.30 acesta era deja de ceva timp în zona localităţii C.A.Rossetti, plugul nemaifăcând faţă nămeţilor de peste patru metri.

„În trenul Inter Regio 12390 Constanţa – Bucureşti Nord staţionat în Gara Făurei, se mai află aproximativ 100 călători care nu au dorit să schimbe trenul., motivând că au bagaje . Aceştia  au primit apă şi hrană prin grija Primăriei Făurei”, ne-a declarat prefectul Popa .

În tren se aflau şi nouă jucători de la Oţelul Galaţi: Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Branet, Cornel Râpa, Ionut Neagu şi Sergiu Costin. Fotbaliștii plecaseră din Galaţi luni, la ora 18.10 seara. Colegii lor de echipă au plecat deja cu avionul la stagiul de pregătire din Spania.

Din cauza viscolului și a troienelor așternute și pe calea ferată, garniturile circulă numai cu plug de zăpadă în faţă şi au întârzieri care pot ajunge și la 15 ore.

Trenul Interregio 1732 Galaţi Braşov Bucureşti care era blocat în câmp la C.A Rossetti a început să se pună în mişcare , ieri la ora 15.00., dar nu către Buzău ci către Făurei unde a ajuns azi.

După cum spun salariaţii CFR din cauza electrificării căii ferate nu pot fi folosite turbo frezele care ar fi tăiat troienele de pe şinele de tren. Din cauza presiunii mari a jetului de zăpadă acum poate fi  lovit firul de alimentare cu curent al locomotivelor , de 27 Kv şi se pot produce avarii în întreg sistemul de tracţiune electrică.

Cea mai spumoasă declarație aparține unui călător tânăr care și-a vărsat mânia asupra autorităților ” Ne-ați plimbat , Dracu, cu trenu fantoma trei zile prin zăpadă”. Călătorii au cerut banii pe bilete, dar au fost refuzați , ba mai mult unora li s-a cerut să plătească în plus pentru plimbarea prin deșertul alb !?

Dorin Udrea

URL scurt: http://braila24.ro/?p=15488

avatar Publicat de pe 8 Feb 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...