|

Expoziţia “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” prezentă la Comisia Europeană de la Bruxelles

resample.php

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării implementează, ca partener, în perioada 01.10.2012 – 30.09.2014, proiectul finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei 2007-2013 (SEE Programme 2007-2013), DANUBEPARKS STEP 2.0 – Anchoring the Danube River Network of Protected Areas as Platform for Preservation of Danube Natural Heritage (Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării).
Proiectul DANUBEPARKS STEP 2.0 continuă succesul celor trei ani de cooperare transnaţională între Ariile Protejate Dunărene. În cadrul proiectului, pachetul de lucru 2 (WP2) – Activităţi de comunicare, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării organizează în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” Concursul de Proiecte de Afişe cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE”. Începând cu anul 2010 concursul a devenit internaţional, o selecţie cu cele mai bune lucrări ale fiecărei ediţii a fost prezentată în oraşe situate de-a lungul Dunării, în cadrul proiectului DANUBEPARKS – Reţeaua Dunăreană de Arii Protejate – Dezvoltarea şi Implementarea Strategiilor Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării.
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a dorit să promoveze a XV-a ediţie aniversară a concursului, în plan internaţional, la Comisia Europeană de la Bruxelles. Având în vedere că Dunărea, cel mai important fluviu al Europei este în atenţia instituţiilor europene care s-au implicat în conceperea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării şi care vor rămâne ca parteneri pe tot parcursul implementării acesteia, organizarea şi găzduirea acestei expoziţii cu sprijinul acordat de Comisia Europeană, reprezintă o ocazie deosebită de a aduce în atenţia cetăţenilor ţărilor europene importanţa implicării în acţiunile de protejare şi conservare a fluviului Dunărea.
Este de asemenea, un prilej de a aduce în atenţia publicului european creativitatea artistică a tinerei generaţii, care a găsit întotdeauna cele mai inspirate forme de sensibilizare a opiniei publice şi a tuturor factorilor implicaţi, cu privire la necesitatea protejării şi conservării ecosistemelor naturale, spre beneficiul nostru şi al generaţiilor viitoare.
Comisia Europeană a oferit sprijinul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, punând la dispoziţie spaţiul care găzduieşte în perioada 01-28.04.2014, expoziţia intitulată: „O Şansă Dunării Albastre” Ediţie Aniversară – 15 Ani, eveniment ce are loc sub înaltul patronaj al Comisarului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Domnul Dacian Cioloş.
Vernisajul expoziţiei a avut loc în data de 9 Aprilie 2014 la Sediul Berlaymont, Galeria Preşedinţilor (rue de la Loi 200, Bruxelles), în prezenţa a zeci de invitaţi.
Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Domnul Dacian Cioloş, gazda evenimentului de la Comisia Europeană, a afirmat în cuvântul său introductiv că expoziţia vernisată este „o prezentare a ceea ce înseamnă Delta Dunării prin ochii elevilor”.
De asemenea, în deschiderea evenimentului au fost prezenţi şi au luat cuvântul, multiplul campion olimpic şi mondial de canoe, Ivan Patzaichin, şi Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Edward Bratfanof, acesta ţinând să mulţumească celor care au contribuit la realizarea acestei expoziţii, respectiv: elevii şi cadrele didactice de la liceele de artă din România şi din ţările dunărene, gazdelor expoziţiei, Comisiei europene, partenerilor reţelei DANUBEPARKS, pentru eforturile depuse în promovarea la nivel internaţional a concursului, sponsorului Apa Nova Bucureşti care, cu generozitate, de 5 ani sprijină în asigurarea premiilor pentru această competiţie de creaţie artistică, şi nu în ultimul rând, Domnului Dacian Cioloş, pentru suportul acordat.
Eexpoziţia utilizează arta ca factor de educaţie pentru mediu, ca instrument de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protejarea fluviului DUNĂREA şi a DELTEI DUNĂRII, valori naturale a Europei şi totodată a patrimoniului natural universal.
Andri Voicast

URL scurt: http://braila24.ro/?p=38102

avatar Publicat de pe 20 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, Business news, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...