|

Focuri de armă pentru oprirea unui contrabandist. 6.000 de pachete de ţigări trecute peste Prut cu lanseta

 DSC_0009În urma schimbului de informaţii cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat un cetăţean român care transporta, cu ajutorul unui atelaj hipo, 121.940 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care fiul său le-a trecut peste râul Prut, cu ajutorul unei funii şi al unei lansete de pescuit.  Pentru reţinerea bărbatului, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trăgând trei focuri în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, pe linia contrabandei şi a traficului ilicit cu tutun, în data de 04 iulie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, în colaborare cu poliţişti de frontieră moldoveni, au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Priza Prut, o persoană care se deplasa, cu viteză, cu un atelaj hipo în care se aflau mai multe colete voluminoase, acoperite cu iarbă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanei, însă aceasta nu s-a supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri. Pentru reţinerea bărbatului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul român B.V., în vârstă de 54 ani.

Din cercetări şi declaraţiile persoanei depistate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceasta s-a deplasat până la malul românesc al râului Prut, unde s-a întâlnit cu fiul său de la care a preluat căruţa plină cu ţigări. Lucrătorii noştri au mai stabilit faptul că fiul bărbatului,  cetăţeanul român B.I., în vârstă de 23 ani, a trecut coletele peste râul Prut, de pe teritoriul Republicii Moldova în România, cu ajutorul unei lansete şi al unei funii. Tânărul era în atenţia poliţiştilor de frontieră, deoarece în luna septembrie a anului trecut a fost depistat încercând să introduca ilegal ţigarete în România. În urma controlului efectuat asupra atelajului, lucrătorii noştri au descoperit şapte colete ce conţineau cantitatea de 121.940 ţigarete diferite marci cu timbru de acciză Republica Moldova. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 53.537 lei a fost reţinută în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Andri Voicast

DSC_0002 DSC_0004 DSC_0009 DSC_0032 DSC_0035 DSC_0053 (1) DSC_0053 DSC_0097

URL scurt: http://braila24.ro/?p=40386

avatar Publicat de pe 8 Iul 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...