|

GABRIEL GARCIA MARQUEZ, laureat al Premiului Nobel, A MURIT. Marquez: Sunt un jurnalist. Am fost întotdeauna un jurnalist

garcia marquezGabriel Garcia Márquez a murit. Scriitorul columbian, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit joi, la vârsta de 87 de ani, potrivit BBC. Informaţia potrivit căreia Garcia Marquez a murit a fost confirmată de o sursă apropiată familiei prestigiosului scriitor.
„GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT”, a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al familiei, Fernanda Familiar, potrivit bbc.co.uk.

„Mercedes şi fiii ei, Rodrigo şi Gonzalo, m-au împuternicit să dau această informaţie. O tristeţe atât de mare”, a adăugat ea.

Gabriel Garcia Marquez a fost „cel mai mare columbian”, a scris pe Twitter preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos. „Un veac de singurătate şi tristeţe în faţa morţii celui mai mare columbian din toate timpurile. Solidaritate şi condoleanţe lui Gaba şi familiei. Uriaşii nu mor niciodată.”
Gabriel García Marquez a primit PREMIUL NOBEL pentru literatură în 1982. Cel mai popular roman al său este „Un veac de singurătate” (1967), vândut în peste 30 de milioane de copii şi tradus în peste 25 de limbi străine, dar foarte cunoscute sunt şi „Cronica unei morţi anunţate” (1981), „Dragostea în vremea holerei” (1985), „Generalul în labirintul său” (1989) şi „Povestea târfelor mele triste” (2004).

Gabriel Garcia Marquez a murit joi, la 87 de ani. Nu a fost făcut public imediat de ce a murit Garcia Marquez, dar scriitorul a fost recent spitalizat în Mexic, din cauza unei infecţii urinare şi la plămâni.

Andri Voicast

URL scurt: http://braila24.ro/?p=38323

avatar Publicat de pe 18 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, GALERIE MULTIMEDIA, Literatura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...