|

Gala Premiilor Culturale Brăilene pentru anul 2011, ediţia I. Vineri, la Centrul Judeţean de Creaţie

Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila în parteneriat cu Clubul Rotary Brăila, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi al Şcolii „Vespasian Lungu” şi va avea loc vineri 27 ianuarie, la ora 16.00, în Sala „Johnny Răducanu” din Piaţa Traian nr. 2, Brăila.

Inaugurarea Galei Premiilor Culturale Brăilene pentru anul 2011, manifestare culturală aflată la prima ediţie se vrea un mijloc de recunoaştere şi recompensare, stimulare şi promovare a eforturilor, acţiunilor, demersurilor, proiectelor şi oricăror produse şi servicii culturale făcute în beneficiul Brăilei şi comunităţii Brăilene.
Se vor acorda Diplome de Onoare şi Diplome de Excelenţă celor care, pe câteva domenii de referinţă ale culturii şi patrimoniului naţional, au muncit, au creat şi crezut în valoare, în echilibru şi armonie, în corectitudine şi frumos, indiferent că vorbim de actul cultural/artistic în sine, ori de iniţiative şi proiecte de succes în domenii strict de specialitate, respectiv patrimoniul cultural mobil, imobil si imaterial.

Această Gală locală se vrea o cale de a suplini, cât mai bine cu putinţă, Gala natională de recunoaştere şi premiere a celor mai de seamă acte, fapte şi producţii culturale, pe care Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional obişnuia, până în anul 2008, să le organizeze anual.

„În speranta că, se vor reitera aceste evenimente, încercăm ca, la nivel local, cu mijloace mai mult decât modeste şi simbolice pe care le avem la îndemână să nu lăsăm uitarea, aşteptarea şi ingratitudinea să se aştearnă peste munca şi dăruirea celor care fac adevărata cultură şi luptă astfel cu diletantismul, improvizaţia şi impostura în cultură”, se arată în comunicatul Direcţiei pentru Cultură Brăila.
Criteriile care s-au luat în considerare pentru nominalizări, au fost următoarele: valoarea intrinsecă a produsului /serviciului cultural, notorietatea, gradul de inovare, impactul asupra mediului cultural, social şi economic şi gradul de legalitate.

Secţiunile Galei sunt următoarele: „Protejarea Monumentelor Istorice”,”Muzee şi Colecţii”, „Patrimoniu Cultural Imaterial” cu subsecţiunile „Salvgardarea patrimoniului cultural naţional imaterial” şi „Promovarea folclorului local”, „Cultură scrisă”, „Teatru -Film”, „Arte Vizuale”, „Muzică”, „Mass-Media”,”Prietenii Culturii Brăilene”, „Societate Civilă”, „Instituţii Publice”, „Administraţie Publică ” şi „Promovarea culturală a Brăilei”.

URL scurt: http://braila24.ro/?p=14748

avatar Publicat de pe 26 Ian 2012. Publicat in Fitze, MONDEN. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...