|

S-a prelungit termenul în care distribuitorii de medicamente trebuie să achite taxa clawback

Termenul în care distribuitorii de medicamente trebuie să achite taxa clawback a fost prelungit de Guvern până la 20 octombrie, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a arătat că distribuitorii de medicamente rezidenţi în România trebuie să declare şi să plătească taxa claw-back, dar că pentru aceasta este necesar să existe „verificări efectuate cu deţinătorii nerezidenţi de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor”, ceea ce duce la necesitatea şi urgenţa prelungirii termenului.

În urmă cu o lună, Guvernul a aprobat o nouă formulă de calcul a taxei clawback, redusă cu aproximativ 10% şi aplicată începând cu 1 octombrie.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice a respins însă noua taxă clawback, arătând că Guvernul continuă să ignore propunerile producătorilor.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=26272

avatar Publicat de pe 26 Sep 2012. Publicat in ACTUALITATE, Business news, ECONOMIE, Sanatate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...