|

Hackerii brăileni în atenția Secret Service. Descinderi și percheziții în casele infractorilor

Un grup de hackeri din România, printre care și câțiva din Brăila, a intrat în atenția Secret Service, după ce au furat importante sume de bani de pe cardurile unor cetățeni români și străini. Joi, poliţiştii şi procurorii au efectuat 15 percheziţii în judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi, Cluj şi Dolj.

Potrivit unui comunicat emis de IGPR, toţi suspecţii găsiţi în locuinţele percheziţionate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) şi procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Constanţa, BCCO Galaţi, BCCO Cluj, IPJ Dolj şi Serviciul de Operaţiuni Speciale (SOS) Craiova au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea audierii după ce, în perioada martie 2011- august 2012, hackerii „au desfăşurat activităţi infracţionale din domeniul criminalităţii informatice”.
Prin activităţi de tip phishing, vishing şi spam, pe servere închiriate şi cu ajutorul unor aplicaţii informatice, suspecţii au obţinut zeci de mii de numere de carduri aparţinând unor cetăţeni americani, sub pretextul blocării conturilor despre care părţile vătămate fuseseră anunţate anterior că au fost compromise.

După ce obțineau datele personale ale victimelor, suspecţii ridicau în mod ilegal sumele de bani găsite pe cardurilor bancare, cauzând un prejudiciu estimat la peste 100.000 de euro.

IGPR afirmă că pe parcursul desfăşurării cercetărilor poliţiştii români au cooperat cu lucrători ai Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări pentru următoarele infracţiuni: aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispoziţie o parolă, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plată electronică şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Victor Negroponte

URL scurt: http://braila24.ro/?p=25445

avatar Publicat de pe 30 Aug 2012. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...