|

Handbal feminin. Cu Perianu în formă maximă, HC Dunărea a învins HCM Roman cu 28-23 (15- 11). Cronica meciului

HC dunarea -hcm roman

Sala Polivalentă din Brăila s-a dovedit neâncăpătoare, luni seară, la primul meci al play-ofului pe care H Dunărea l-a sustinut în faţa echipei HCM Roman. Era tocmai echipa  care ne-a eliminat din Cupa României, în meciul de la Târgovişte, jucând apoi finala competiţiei, pierdută însă,  cu HCM Baia Mare! De această dată, au învins brăilencele, cu scorul de 26-23 (15-11).

Timp de 20 de minute, cele două echipe au mers „cap la cap”, dar portarul nostru,  Elena Voicu, a făcut adevărate minuni în poartă! HC Dunărea a intrat la pauză cu avantaj de patru goluri: 15-11.

După reluare, mai exact în minutul 35, HC Dunărea a avut cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj: 17-12. Romaşcancele se trezesc la realitate ca boxerul din pumni şi în 10 minute se apropie la un singur gol, dar brăilencele revin şi duc scorul la 20-17 (min. 42). Antrenorul moldovencelor schimbă portarul şi HCM Roman egalează la 20. De aici intră în rol Gabriela Perianu care marchează de alte patru ori şi chiar dacă înscriu şi romaşcancele, HC Dunărea Brăila se impune în final cu 26-23…

Să mai spunem că Ramona Farcău a revenit în echipa Brăilei după o accidentare suferită în meciul de la Cetate Deva (câştigat de brăilence cu 25-24) care a ţinut-o departe de teren două luni şi jumătate.

Golurile au fost marcate de: Perianu 10, Horjea şi Moldovan (câte 6) Brot şi Farcău (câte 2)- pentru HC Dunărea, Băbeanu 6Stoleru şi Iuganu (fiecare câte 6), Agrigoroaie, 2, Horobăţ, Druţu, Genkova şi Ciutacu (toate câte 1 gol)- pentru HCM Roman.

 

Ce ne așteaptă

 

Joi cu începere de la ora 19.30, la Roman va avea loc al doilea meci dintre cele două formaţii (transmis tot de Digisport!), iar dacă se vor impune gazdele va urma şi ultimul act al confruntării tot la Roman.

Cine va câştiga acel meci se va califica pentru partidele ce vor stabili ierarhia finală a Ligii Naţionale, și va juca în cupele europene.

Echipa calificată după partidele de la Roman va juca următoarele meciuri în zilele de 14, 17, 21, 24, 28 şi 31 mai.

Noni Moldoveanu

HC Dunărea Brăila a început cu o victorie duelul cu HCM Roman, din play-off-ul Ligii Naţionale de handbal feminin: 26-23 pentru echipa gazdă, care poate obţine calificarea în faza finală joi, în direct la Digi Sport.

HC Dunărea Brăila a câştigat primul meci din play-off-ul Ligii Naţionale. Handbalistele antrenate de Alexandrina Soare s-au răzbunat pe HCM Roman pentru eliminarea din Cupa României.
Adversarele au ţinut aproape în primul sfert de oră, după care gazdele s-au distanţat. Au intrat la pauză cu un avantaj mulţumitor, 15-11, iar în actul secund Gabriela Perianu a fost de neoprit şi a ajuns la un total de opt goluri. Chiar dacă Elena Voicu a reuşit să apere trei aruncări de la şapte metri, Romanul a obţinut egalarea cu zece minute înainte de fluierul final. Brăilencele au replicat imediat şi au reuşit să se impună cu 26-23.
Al doilea meci va fi transmis în direct de Digi Sport 3, joi, de la ora 19:30.
Noni Moldoveanu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39031

avatar Publicat de pe 6 Mai 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Handbal feminin. Cu Perianu în formă maximă, HC Dunărea a învins HCM Roman cu 28-23 (15- 11). Cronica meciului”

  1. Perianu a dat 10 goluri nu 8

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...