|

La 16 ani, arestat pentru că a tâlhărit un adolescent de 14 ani

Ieri, 30 iulie a.c., minorul R.A., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a fost prezentat instanţei de judecată de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Brăila a admis propunerea şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă, pe o durată de 19 zile, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.

Reamintim că, la data de 25 iulie a.c., la orele 19.50, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, de brăileanca C.C. (35 de ani), cu privire la faptul că fiul său, C.G. (14 ani), a fost deposedat prin violenţă de bicicletă.

Echipa operativă, formată din judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Violenţă, a desfăşurat cercetări şi a stabilit că minorul a ieşit din incinta unei săli de jocuri sportive, din municipiu, şi a intenţionat să plece cu bicicleta pe care o lăsase afară asigurată, moment în care R.A. (16 ani), din Brăila, s-a urcat pe ea, afirmând că doreşte să se plimbe.

Întrucât partea vătămată nu a fost de acord şi prinsese cu mâinile ghidonul, suspectul l-a îmbrâncit şi l-a lovit cu palma în zona antebraţului, după care a fugit cu bicicleta spre Parcul Monument.

În urma loviturilor primite, victima nu a suferit leziuni care să necesite examinare medico-legal.

Valoarea prejudiciului cauzat este de 200 de lei.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de căutare a celui în cauză şi, la data de 29 iulie a.c., l-au depistat vagabondând pe raza municipiului.

A fost condus la sediul Poliţiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Din cercetări a rezultat că minorul în cauză a fost ajutat la valorificarea bicicletei de către brăileanul R.I. (25 de ani), căruia i s-a probat comiterea infracţiunii de tăinuire.

Componentele bicicletei au fost recuperate de la acesta din urmă care o dezmembrase şi începuse să o revopsească.

Faţă de R.A. a fost începută urmărirea penală şi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=24718

avatar Publicat de pe 31 Iul 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...