|

Locuitorii de pe străzile Dianei, Cloşca şi Transilvaniei sunt revoltaţi că Primarul i-a făcut …”negospodari”. GALERIE FOTO

 

În urma unei intervenţii pe posturile locale de la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Aurel Simionescu a spus că mergând pe străzile Dianei, Transilvaniei şi Cloşca a constata că locuitorii din zonă “nu sunt gospodari şi nu au curăţat strada de zăpadă”.

Locuitorii din zonă spun însă cu totul altceva

“Primarul îşi bate joc de noi. Cum adică nu am dat zăpada?  Dar ştie domnul primar că pe strada noastră (Dianei) trotuarul are pe alocuri şi sub un metro… Ştie domnul primar că în prima noapte, atunci când a început să ningă, noi, cei de pe strada Dianei dădeam deja la ora 11-12 noaptea zăpada afară din curţi. Pentru este vorba de o stradă în care locurile de casă sunt ceva mai mici decăt pe străzile mari şi fiind în Crivăţ, se afână imediat zăpada în faţa uşilor de nu mai putem ieşi afară. Dar ştie dom’ primar că noaptea se plimbau utilajele cu lama sus, doar pe Dorobanţi şi pe Griviţa şi unul nu intra pe Diana să ne ajute?”, ne-a declarat Vasile Mirică, 72 de ani, locuitor pe strada Dianei.

“ După ce a stat ninsoarea şi am putut în sfârşit să dăm zăpada din curţi afară, pe stradă desigur, că doar nu aveam unde în altă parte, dar am lăsat loc pentru maşini, atât cât permite strada, a venit un utilaj care a împins un morman de zăpadă tot la noi, la intersecţia Dorobanţi cu Dianei, spre Metro”, ne-a declarat şi Gheorghe Muşat, alt locuitor de pe strada Dianei.

Culmea “miliţiei” locale: Amendă pentru deszăpezit!

Sau  aproape , pentru că doar oamenii de pe stradă i-au pus pe fugă pe gardienii transformaţi peste noapte în agenţi de poliţie. Mai exact, pe încriminata stradă Transivaniei, un locuitor s-a apucat într-una din zilele când iarna a pus stăpânire să cureţe zăpada din curte, nu de alta dar în curte locuiesc trei familii. La poartă, la un moment dat, surpriză, a apărut o maşină având însemnle poliţiei. Unul dintre agenţi s-a răţoit la om şi l-a ameninţat că îl amendează  pentri că dă zăpada pe stradă!! Întrebat unde să ducă zăpada, poliţistul a răspuns cu toată stupiditatea de care ptea da dovadă:”nu mă interesează, nu-i voie!”.

Noroc cu vecinii din zonă care dădeau zăpada tot în stradă, în speranţa (care s-a dovedit a fi un vis demn de filmele SF) că primăria se va îndupleca şi va trimite şi pe strada lor un utilaj care să adune nămeţii. Vecinii văzând ce se întâmplă, mai că nu i-au luat la lopeţi ( pe spinare) pe vajnicii oameni ai legii.

 

Poliţiştii locali făceau aceste ameninţări cu amendarea oamenilor în timp ce poliţiştii adevăraţi , jandarmii şi militarii erau în judeţ unde ajutau semenii aflaţi în necaz, deszăpezindu-i.

Iar acestea nu sunt singurele lucruri relatate de oamenii care au fost numiţi ca fiind lipsiţi de simţ gospodăresc de către edilul şef!

“De când locuiesc aici , de mai bine de 17 ani, niciodată nu au intrat utilaje să cureţe această stradă (Dianei) deşi acum este vitală pentru cei care vor să ajungă mai repede la Metro. Dar la anul, pentru că nu suntem gospodari, când va ninge din nou, vom ieşi noaptea să adunăm zăpada şi o să o punem toată pe linia de tramvai. Să vedem atunci cine este gospodarul”, ne-a declarat Ion Gurgu, 67 de ani.

URL scurt: http://braila24.ro/?p=16947

avatar Publicat de pe 28 Feb 2012. Publicat in ANCHETE, Reporter indiscret, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...