|

Misterele Brăilei. Înfruntarea zeilor. Brăila și Țara Luanei

tara luanei 2Cine nu a auzit, măcar în treacăt, povești despre Țara Luanei, misteriosul ținut din Munții Buzăului unde, zice-se, s-ar fi dat cea mai mare bătalie dintre zei?
Despre cărările puțin știute din sălbăticia buzoiană s-au spus multe și încă se vor mai țese istorii. Dar nimeni nu a vorbit până acum
despre legătura dintre acest ținut ca de basm și secretele dezgropate la Brăila.
“Într-o zonă muntoasă din județul Buzău, pe baza unei metode fotocinematografice proprii, de comparație a culorilor din vegetația solului și a unor legende locale, care povestesc că demult, tare demult, dincolo de munte, era tărâmul Luanei, unde se găsea o cetate cu ziduri imense, deasupra căreia stralucea, ziua și noaptea, un soare aidoma astrului zilei și care cetate a fost distrusă prin foc de către vrăjmași, astfel că de atunci nici iarba n-a mai crescut și nici picior de fiare n-o mai calcat” (citat din articolul lui Nicolae Cristache, în “Revanșa Daciei” de Cornel Bârsan), au fost dezgropate o serie de vestigii arheologice, unele dintre ele fiind depuse la Muzeul Militar Central din București.
Pe un platou uriaș, mărginit de munți și râpe întunecate, s-au găsit așezări umane gigant, din epoca straveche a pietrei cioplite și continuând fără întrerupere până mai târziu. Sub stratul arheologic corespunzator epocii pietrei cioplite au fost descoperite mai multe tuburi dintr-un material asemanator oxizilor metalici, dispuse în sol sub forma de radiator, specialiștii nereușind să explice ce reprezintă.
Într-o grotă s-a găsit un desen străvechi (dinainte de epoca fierului) ce reprezenta o scenă de luptă de domeniul fantasticului: dinspre stele, Terra este atacata de o navă spațială, iar în întâmpinarea ei, de la sol, pornesc două rachete de interceptare. Mai este zugrăvit un arc întins, cu sageata îndreptată spre naveta spațială.
Studiile moderne atestă faptul că zona respectivă (de pe raza comunei Bozioru) ar fi fost distrusă instantaneu de un foc mistuitor, pământul fiind ars la o adancime de aproximativ jumătate de metru.
Cine au fost atacatorii și cine au fost băștinașii atacați?
În satul Scăieni s-au descoperit mai multe schelete de uriași înainte de ’89, chiar în mijlocul unei livezi de meri. În acel loc s-a ridicat ulterior o cruce de piatră cu inscripția: “În amintirea strămoșilor noștri”.
Ciudat, nu?! Sătenii sunt convinși că uriașii din vechime au fost atacați, la un moment dat, “de Dumnezeu din ceruri”, drept pedeapsă pentru nesupunere.
Cât privește multitudinea fenomenelor paranormale din Țara Luanei, ele pot concura chiar și cu straniile ântâmplări din Triunghiul Bermudelor. Aventura celor doi frați brăileni dispăruți în 1983 este arhicunoscută. S-a vorbit pe larg și despre “școala pentru copii paranormali a generalului Ceaușescu” din apropierea satului Nucu (Bozioru), despre “focul albastru” care este uneori vazut pe Dealul Tocitorilor și care ar marca locul unde s-ar afla îngropată o comoară și câte și mai câte.
Vă pot spune cu certitudine un lucru: cunosc zona destul de bine și nicăieri în țara asta n-am vazut atâtea cruci și troițe la răspântii, ca aici. Ca și cum s-ar fi dorit crearea unei bariere de netrecut pentru un pericol ascuns. Sălbăticia locurilor a ramas netulburată de sute de ani și chiar dacă turiștii nu lipsesc, ghizii locali au grijă să-i poarte pe cărări greșite, ținându-i departe de adevărul ancestral.

Brăila și Țara Luanei

Curios este și faptul că în Ţara Luanei s-au aciuat foarte mulţi brăileni. Şi-au cumpărat căsuţe bătrâneşti şi s-au pitit în munţii cei mari, simţindu-se ca acasă. Nu zic ca n-au venit oameni şi de prin alte părţi, dar brăilenii sunt în numărul cel mai mare, atraşi parcă de o forţă misterioasă, în locul în care cerul are cea mai mare claritate din lume, de ai impresia că poţi culege o stea doar dacă întinzi, binişor,
mâna…
La fel de ciudat este că, în urmă cu câţiva ani, s-a iscat un zvon potrivit căruia desenele ciudate descoperite de arheologi în pietrăriile străvechi de pe raza satului Nucu şi-ar fi găsit corespondentul în …Brăila! Nimic nu a fost confirmat oficial, dar unul dintre ghizii din Bozioru spune că s-ar fi format o echipă mixtă de specialişti care a analizat simbolurile (săpate în piatră sau pictate) şi ar fi concluzionat că sunt identice şi provin din aceeaşi sursă străveche, dar neidentificată.
Poate că, la un moment dat, vom avea şi o confirmare oficială. Oricum, cert este că legende despre un război al uriaşilor cu zeii din cer fac legătura între Buzău, Brăila, Oltenia şi Munţii Cernei. Este un subiect captivant pentru căutători şi merită tratat separat.
Poate într-un viitor articol, aici, cine ştie!
DeVasss

URL scurt: http://braila24.ro/?p=38165

avatar Publicat de pe 21 Apr 2014. Publicat in ANCHETE, BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE MULTIMEDIA, Reporter indiscret. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Misterele Brăilei. Înfruntarea zeilor. Brăila și Țara Luanei”

  1. Te-ai documentat bine!

  2. Daca voua va plac subiectele pe tema, eu imi declar multumirea. Si va promit ca o voi tine tot asa pana va plictisiti sau pana cand vor spune lucrurilor pe nume cei care inca se tin cu dintii de teoria darwiniana. Parol!

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...