|

Ne-a bătut acasă şi HCM Baia Mare, cu 30-26(17-11)

HC Dunarea BrailaSâmbătă după amiază,  de la ora 14.30, sala „Polivalentă” din  Brăila a fost gazda ultimului meci al turneului pentru locurile 1-3 din cadrul ligii naţionale la handbal femininia, HC Dunărea Brăila- HCM Baia Mare

Venită în oraşul nostru fără 12 jucătoare, gruparea din Maramureş a câştigat cu scorul de 30-26 (17-11) devenind Campioana României reuşind să câştige 27 de partide din totalul celor 28 jucate în acest sistem competiţional. Dar şi elevele antrenate antrenate de Alexandrina Soare au reuşit să intre în posesia medaliilor de bronz şi să se califice în Cupa EHF, performanţă realizată şi după sezonul 2008-2009, când au terminat campionatul tot pe locul trei.

Cu toate că HCM Baia Mare era deja echipa numărul unu în România, la ora meciului, doar vreo 1000 de spectatori au venit la „Polivalentă” pentru a urmări „pe viu” echipa Campioană!

Oaspetele Brăilei au marcat primul gol prin Szucs în primele secunde ale meciului, iar în minutul 5 maramureşencele conduceau deja cu 5-1. Brăilencele nu renunţă la luptă şi în minutul 16 vor reuşi să egaleze pentru ultima dată în acest meciu: 8-8. Băimărencele demonstrează încă o dată că-şi merită titlul de Campioană şi apasă pedala de acceleraţie, reuşind până la pauză să se distanţeze decisiv: 17-11.

Şi după pauză, tot băimărencele sunt vioara întâi reuşind să se distanţeze la 18-11 (min (32), acesta fiind cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două formaţii! HCM Baia Mare face apoi 21-15, iar după golurile reuşite de Horjea (2) şi Gheorghe (2), HC Dunărea se apropie la 19-21!  Finalul este tot la discreţia jucătoarelor oaspete care se distanţează din nou la 29-22, şi nimic nu se mai poate întâmpla. Până la sfârştul partideiMoldovan (de două ori)şi Farcău  (de 2 ori) marchează pentru brăilence iar Ghionea pentru Baia Mare şi astfel s-a încheiat o partidă în care echipa vizitatoare a mai demonstrat încă o dată că la această în România nu are adversar pe măsură!

În meciul de la Brăila au marcat: Horjea 8, Farcău 7, Moldovan 4, Gheorghe 3, Brot 2, Sava şi Perianu (câte unul) pentru HC Dunărea;Tătar 7, Oltean 5, Bondar 4, Szucs 3, Rudics 3, Puiu 2, Tănasă2 şi Paşca 2 pentru HCM Baia Mare.

După meci, oficialii FRF au înmânat brăilencelor medaliile de bronz ale competiţiei, urându-le mult succes în cupele europene!

Noni Moldoveanu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=40070

avatar Publicat de pe 1 Iun 2014. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...