|

Noul ARO este proiectat de studenții ieșeni

ARO

Studenții Facultății de Mecanică din Iași vor să reînvie autoturismul de teren ARO adaptându-l cerințelor moderne ale pieței auto. Tinerii au cumpărat o mașină veche pe care au dat 2.500 de euro și încearcă să o transforme astfel încât greutatea să scadă cu 40% iar puterea motorului să crească de la 90 de cai la 110.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, din Iași (UTI) a lansat un concurs național de proiecte pentru redesenarea caroseriei automobilului ARO. Premiul întâi, în valoare de 500 de lei,  a fost câștigat de Silviu Ceaușu, student în anul II la universitatea ieșeană. 

„Când va fi gata, sperăm să atragem atenția unor investitori care vor prelua acest proiect și îl vor derula mai departe, vor investi într-o linie tehnologică, de ce nu, de fabricare a acestei mașini,” spune Gabriel Nistor Calancea, un alt student implicat în proiect.

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule de teren din Câmpulung-Muscel, România. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări (înainte de 1989, 90% din producție a fost exportată). Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003.

Andri Voicast

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=36207

avatar Publicat de pe 15 Mar 2014. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE, GALERIE MULTIMEDIA, Povesti de succes. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...