|

PDL cere demisia ministrului Sănătăţii pentru că a acceptat reducerea fondurilor la rectificare

PDL cere demisia lui Eugen Nicolăescu deoarece a acceptat reducerea cu 54,5 milioane de lei a bugetului Ministerului Sănătăţii, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, apreciind că numai un ministru „iresponsabil” putea permite reducerea fondurilor pentru sănătate.

Vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe, a declarat, într-o conferinţă de presă, că un domeniu atât de important pentru români cum este sănătatea a ajuns să fie tratat cu indiferenţă din punct de vedere financiar.

Prin rectificarea bugetară s-au tăiat 54,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii. PDL cere demisia ministrului Eugen Nicolăescu, pentru că este inadmisibil să accepte reducerea bugetului Sănătăţii, când se ştie că acest domeniu are o mare problemă de subfinanţare. El a spus acum câteva luni că dacă i se va reduce bugetul va demisiona, însă nu a făcut-o, pentru că iubirea de ciolan este mai mare decât sănătatea din România. Un domeniu atât de important pentru români, a ajuns să fie tratat cu indiferenţă din punct de vedere financiar. Nicolăescu trebuie să demisioneze pentru că, în calitate de ministru al Sănătăţii, nu a reuşit să convingă Guvernul şi pe premierul Ponta de importanţa ministerului pe care îl conduce”, a spus Tişe.

În opinia acestuia, când un ministru nu reuşeşte să convingă Guvernul de importanţa sănătăţii pentru viaţa românilor, are o singură soluţie, respectiv să demisioneze.

„Aici nu există cale de întors. Numai un ministru iresponsabil poate să accepte să i se reducă propriul buget. Nu ai reuşit să îl convingi pe premier, pleci acasă. Asta trebuie să facă un ministru al Sănătăţii”, a subliniat Alin Tişe.

Bugetul Ministerului Sănătăţii va fi redus cu 54,5 milioane lei, la a doua rectificare din acest an, potrivit proiectului de rectificare obţinut de MEDIAFAX.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=31859

avatar Publicat de pe 31 Oct 2013. Publicat in POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...