|

PDL contestă sloganul PSD


nazare si si simona draghincescuOrganizația PDL Brăila a a respectat ordinul primit de la București contestând sloganul PSD de campanie electorală.

PDL Brăila a transmis presei locale un comunicat în acest sens folosind virgula între subiect și predicat. Cineva de la PDL Brăial ori nu prea știe care este subiectul acțiunilor politice ori nu știe să scrie după dictare: ”Astăzi, 19 mai 2014, Organizația Județeană PDL Brăila, a depus o contestație la Biroul Electoral Județean Brăila, prin care solicită obligarea alianței PSD-UNPR-PC și a fiecăruia dintre partidele membre, în mod individual, la înlăturarea în termen de 24 ore a tuturor materialelor de campanie electorală, care conțin sintagmele “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, folosite în campania electorală pentru alegerea Parlamentului European din data de 25 mai 2014, precum și interzicerea folosirii în campania electorală pentru alegerea Parlamentului European din data de 25 mai 2014, a sintagmelor “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”. Mentionam ca actiuni similar au fost intreprinse si la nivel national urmare a deciziei Biroului Permanent National.

Motivarea solicitării constă în încălcarea flagrantă a prevederilor art.35 alin.3 din Legea nr.33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, precu
m și a prevederilor art.30 alin.7 din Constituția României.

De fapt, sloganele folosite de alianța electorală PSD-UNPR-PC, inoculează idea că numai cetățenii care își vor exprima votul pentru alianța PSD-UNPR-PC, se pot simți mândri că sunt români și doar în acest mod, România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană.

În mod subtil și la nivel subliminal, prin adoptarea acestui tip de slogane, se speculează sentimentul de apartenență națională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii că doar cetățenii care acordă voturile alianței electorale PSD-UNPR-PC, se pot simți “Mândri că sunt români”.

Apreciem pe această cale că, folosirea acestor sintagme, este similară cu folosirea în campania electorală, atât a drapelului național, cât și al Uniunii Europene, lucru interzis cu desăvârșire de normele legale în vigoare.

Deasemenea, apreciem că prin folosirea acestor sintagme “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, alianța electorală PDS-UNPR-PC, inoculează ideea că doar cetățenii care vor vota în favoarea acestei alianțe se pot simți “mândri că sunt români”, incitând astfel la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 alin.7, din Constitutia Romaniei.

Ne exprimam speranta ca reprezentantii BEJ Braila vor analiza cu claritae    prezenta solicitare si de asemenea speram intr-o decizie favorabila avand in vedere ca o decizie similara a fost dispusa si la nivelul judetului  Salaj unde Alianta PSD-UNPR-PC a fost fortata sa inlature aceste mesaje”.

Dorian Stoianovici

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39600

avatar Publicat de pe 19 Mai 2014. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...