|

Persoanele cu dizabilităţi, asistate de câini ghizi dresaţi cu finanţare de la Guvern

caini pentru orbiPersoanele cu dizabilităţi vor putea fi asistate de câini ghizi dresaţi prin programe finanţate de Guvern, potrivit modificărilor aduse, marţi, de Camera Deputaţilor, la Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Iniţiatorul modificărilor la Legea 448/2006 este fostul ministru al Muncii, deputatul de Arad Claudia Boghicevici (PDL), care arată, într-un comunicat de presă, că bugetul de stat va finanţa programele de asistenţă cu câini dresaţi a persoanelor cu dizabilităţi.
Potrivit comunicatului, modificările au fost aprobate de Senat încă din noiembrie 2013, iar marţi au fost aprobate de Camera Deputaţilor, întrunind 337 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.
Proiectul de lege are ca obiect de completarea unui alineat privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în sensul includerii în programele naţionale finanţate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a programelor de dresaj a câinilor ghizi pentru asistenţa persoanelor cu handicap.
Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=38151

avatar Publicat de pe 15 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, Oameni, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...