|

PNȚ-CD, preocupat în continuare de soarta țăranului român. Gheorghe Chiru: ”În campanie punem în valoare gândirea și proiectele lui Corneliu Coposu”

gheorghe chiruLa sediul PNȚ-CD Brăila s-a desfășurat o conferință de presă susținută de președintele filialei locale, Gheorghe Chiru, care a prezentat principiile de acțiune ale partidului său în campania pentru alegerile europarlamentare.

De la început, Chiru a ținut să sublinieze că PNȚ-CD se inspiră, și în această campanie electorală pentru desemnarea reprezentanților României în parlamentul European, din gândirea politică și principiile seniorului Coneliu Coposu care dorea ca țara noastră să devină o monarhie contituțională integrată în Europa civilizată.

Potrivit președintelui PNȚ-CD Brăila, filiala brăileană își propune în alegerile europarlamentare un scor electoral situat la media nationala a partidului, de 5%.

În teritoriu, țărăniștii se preocupă de problema veche a situațiilor comunităților sătești ai căror primari fac, împreună cu administrațiile locale, mai ales politica PSD având în aceste zile o ” atitudine mai dură față de cei care vin din alte zone politice”, uneori ”o atitudine ce dorește să intimideze”, ceea ce face ”mult mai complicată” misiunea  tărăniștilor.

Mai ales că ”PNȚ-CD se preocupă, în mod tradițional, de problemele țăranilor români”.

Chiru a afirmat că ”partidul pe care îl reprezintă la Brăila ar dori ca Guvernul să acorde o atenție mult mai mare gospodăriilor țărănești, și fermelor familiale”.  În context, președintele PNȚ-CD Brăila s-a referit la ”modul defectuos în care guvernele succedate la conducerea Statului, s-au preocupat, după integrarea  noastră europeană, de absorbția fondurilor europene destinate agriculturii”. Rolul ministerelor care au coordonat agricultura românească ”a devenit negativ în atragerea fondurilor europene” după ce s-a dovedit că ”banii iau drumuri oculte iar coruptia determină repartiția fondurilor” care nu ajung la tăranul de rând.

Partidele care s-au aflate la putere ”au reușit să atragă atenția Uniunii Europene datorită neregulilor dovedite în repartiția și utilizarea fondurilor destinate agriculturii românești” a afirmat Chiru.

Răspunzând diplomatic întrebărilor presei, Gheorghe Chiru a evitat să caracterizeze acțiunile electorale ale celorlalte partide locale, spunând doar, în legătură cu candidata- bombă a unui alt partid, că este curios ce se va întâmpla în această relație politică deoarece ”doamna candidat a fost și la noi în partid și am avut ceva probleme în colaborare…”.

Andri Voicast

URL scurt: http://braila24.ro/?p=38748

avatar Publicat de pe 30 Apr 2014. Publicat in POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...