|

Poliția de Frontieră dă iama în braconierii de pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

În data de 16 iunie a.c. în jurul orei 14.45, poliţiştii de frontieră brăileni i-au depistat pe cetăţenii români Andrei M., în vârstă de 38 de ani şi pe Costel R.. în vârstă de 49 de ani în zona kilometrului 6, braţ Cravia al fluviului Dunărea, în timp ce pescuiau comercial dintr-o barcă folosind o plasă de tip monofilament.

Plasa de pescuit cu o lungime totală de 70 de metri şi barca în valoare de 500 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră brăileni întocmind dosar penal pe numele celor doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

În data de 15 iunie a.c. în jurul orei 16.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol au depistat şi reţinut în zona kilometrului fluvial 167 al fluviului Dunărea, două persoane de sex bărbătesc, care pescuiau comercial dintr-o barcă cu ajutorul unei plase de pescuit din aţă.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Valentin S. în vârstă de 31 ani şi Gicu B.M. în vârstă de 37 ani, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Plasa de pescuit cu o lungime totală de 100 de metri, în valoare de 500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, barca în valoare de 500 de lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit dosar penal pe numele persoanelor pentru săvârşirea infracţiunii de nedeţinerea licenţei de pescuit / autorizaţiei de pescuit comercial urmând a fi înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=30711

avatar Publicat de pe 17 Iun 2013. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...