|

Președintele Băsescu roagă Camera Deputaţilor să respingă Legea amnistierii

basescu referendumPreşedintele Traian Băsescu „roagă” Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, care ar decredibiliza eforturile de luptă anticorupţie şi justiţia, declară purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, roagă Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse (PLX 163/2013)”, arată Bogdan Oprea într-o declaraţie remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, „o eventuală adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupţiei şi va afecta încrederea în justiţie având, în acelaşi timp, efecte catastrofale pentru următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”.

Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect. Deputații USl s-au întâlnit luni noapte și au făcut legea de la ora 23 până spre dmineață.

Oficial, s-a transmis că Camera Deputaţilor a admis, prin vot, cu unanimitate, 23 de amendamente la Legea amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, prezente în Raportul Comisiei juridice, în condiţiile în care acest raport nu figurează nici pe site-ul Comisiei, nici pe cel al Camerei Deputaţilor. Practic, marți la prânz , deputații Opoziției, nemaivorbind de presă, nu cunoșteau nici un paragraf al așa ziselor amendamente lucrate noaptea, după cum a confirmat Mihai Răzvan Ungureanu, care a calificat această mlaversațiune a USL drept o ”rușine” !

Se știe doar că, urmare a amendamentelor, proiectul prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu închisoare de până la şase ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani. Termenele iniţiale erau de până la patru ani pentru amnistie şi de şapte ani pentru graţiere.

Anterior, grupurile parlamentare ale PNL, PDL şi PPDD au anunţat că vor vota, marţi, la sesiunea de vot final de la ora 12.30, împotriva Legii amnistieii.

Proiectul de lege a fost respins în luna mai de Senat.

Victor Negroponte

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=33798

avatar Publicat de pe 10 Dec 2013. Publicat in POLITICA, Uncategorized. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...