|

Prognoza meteo pentru luni și marți

ploaie umbrelaVremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, luni, cu maxime termice ce se vor încadra între 26 de grade în depresiuni şi 34 de grade în Campia de Vest, astfel că pe spaţii restrânse, în orele amiezii, în vestul şi sud-vestul teritoriului se va instala starea de disconfort termic, indicele temperatură-umezeală atingând pragul critic de 80.

Luni, cerul va fi de la variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi la începutul nopţii în zona de munte, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină. Astfel de fenomene se vor semnala şi în Transilvania şi Moldova, dar pe spaţii restrânse şi la cote mai reduse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în Deltă.

Marţi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării cu maxime termice ce se vor încadra între 25 de grade în Delta Dunării şi 34 de grade în Campia de Vest şi Lunca Dunării. După-amiaza, în vestul şi sud-vestul teritoriului se va atinge starea de disconfort termic, indicele temperatură-umezeală atingând local pragul critic de 80. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi de scurtă durată şi descărcări electrice local în zona de munte şi pe arii restranse în centru şi nord-est.

Din orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua, se vor semnala averse ce vor avea izolat şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Pe spaţii mici va cădea grindină şi se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Totuși, în județul Brăila astfel de fenomene îşi vor face apariţia pe arii restrânse şi la cote reduse.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

URL scurt: http://braila24.ro/?p=40383

avatar Publicat de pe 7 Iul 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...