|

“Puterea familiei” – o adevărată lecţie de viaţă. Galerie foto. Video

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
 

Joi, 8 mai 2014, de la ora 17.00 la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3 s-a desfăşurat activitatea cu tema “Puterea familiei” . Organizatorii acestui eveniment au fost Muzeul Brăilei, Asociaţia „Anima Caste” şi Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, iar moderatorul activităţii a fost Cornelia Negoiţă, preşedinte al Asociaţiei „Anima Caste”.

 Programul activităţii a demarat cu vizionarea, în premieră la Brăila, a filmului de scurt metraj “The Sunset of the Soul” realizat de Teodor Manolache şi Cristian Jianu, elevi în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” din Brăila, având ca profesori îndrumători pe Veronica Picuş şi Aurelia Ion. După cum v-am mai informat, filmul a obţinut premiul III , din 43 de filme care au ajuns în finală, la Concursul Internaţional „Infomatrix”, secţiunea scurt-metraj, desfăşurat la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din Bucureşti în zilele 11 – 12 aprilie 2014.

După vizionarea scurt-metrajului, prof. Mariana Marţian de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu-Murgoci” Brăila şi preotul Traian Mazăre – paroh la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Brăila au apreciat iniţiativa tinerilor artişti şi tema interesantă pusă în discuţie. Este vorba despre relaţiile dintre copii şi părinţi, despre adevăratele drame pe care le traversează familiile care sunt nevoite să lucreze în toate colţurile lumii pentru a le asigura copiilor tot ceea ce aceştia îşi doresc, despre înstrăinare, decădere şi vicii.

Ca o adevărată bucurie pentru inimă şi minte, prezentarea preotului paroh Traian Mazăre a fost în primul rând o pildă pentru toţi cei prezenţi la întâlnirea de la Muzeul de Istorie. Spuse cu blândeţea binecunoscută, vorbele preotului Traian Mazăre au sensibilizat atât inimile tinerilor, cât şi pe cele ale persoanelor cu mai multă experienţă de viaţă, care au confirmat că, în lumea asta, nimic nu se mişcă decât cu ajutorul lui Dumnezeu. Relaţiile dintre părinţi şi copii, puterea familiei şi a rugăciunii, realitatea lumii în care trăim, cât şi drumul lung, de la minte la inimă, au fost subiecte amplu dezbătute joi seara. La finalul întâlnirii, fiecare a plecat către casă cu o adevărată lecţie de viaţă şi lucruri ziditoare, presărate cu grijă în suflet de către preotul Traian Mazăre.

Tudorița Tarniță

DSC02763
DSC02760DSC02764DSC02768DSC02771

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39245

avatar Publicat de pe 11 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Educatie, GALERIE MULTIMEDIA, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...