|

Senatul adoptă un proiect de lege privind reabilitarea imobilelor din staţiuni turistice

centru-vechi-braila

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege propus de Guvern prin care proprietarii imobilelor cu destinaţie de cazare turistică situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice atestate ca fiind de interes naţional să le reabiliteze pe cheltuiala proprie în termen de un an.
Senatorii au votat, cu amendamentele propuse de Comisia economică şi de Comisia pentru administraţie, proiectul de lege privind unele măsuri pentru reabilitarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice, de interes naţional.

„Proprietarii structurilor de primire turistică situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice atestate ca fiind de interes naţional, inclusiv cele care nu mai deţin certificat de clasificare valabil, vor avea obligaţia ca în termen de un an să ia, din proprie iniţiativă şi pe cheltuiala proprie, măsuri pentru realizarea lucrărilor de reabilitare ambiental-arhitecturală a construcţiilor şi împrejmuirilor stradale aferente acestora, precum şi pentru curăţarea şi igienizarea spaţiilor verzi şi terenului aferent acestor imobile, astfel încât să se asigure funcţionarea structurilor de primire turistică la condiţiile şi criteriile de clasificare”, se mai arată în proiectul de lege.

Potrivit unui amendament adoptat de senatori, cheltuielile făcute în acest sens de proprietari sunt deductibile.
Pentru nerespectarea acestor obligaţii, amenzile vor fi de 4 lei pe metru pătrat pentru fiecare metru de acoperiş sau faţadă, pentru fiecare zi de întârziere şi 2 lei pe metrul pătrat de împrejmuire stradală, spaţiu verde sau teren, pentru fiecare zi de întârziere.

Senatul a fost prima Cameră sesizată în cazul proiectului de lege, acesta urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.
Victor Negroponte

URL scurt: http://braila24.ro/?p=37656

avatar Publicat de pe 7 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...