|

Soluţii ieftine pentru piesele auto

Mecanicii recomandă piesele auto originale, chiar dacă sunt second hand şi provin de la dezmembrări Ele sunt mult mai sigure decâ făcăturile chinezeşti.

Piesele de schimb pentru autoturisme sunt în general destul de scumpe. Din această cauză au apărut pe piaţă şi piese sau subansamble care sunt contrafăcute dar sunt tentante prin preţul scăzut

Magazinele de profil aduc la comandă orice piesă auto. Prin simpla accesare a unor servere dedicate, se poate ajunge la obiectul dorit. Iar pentru fiecare piesă de schimb sunt o sumedenie de producători şi tot atâtea preţuri.

„Sincer, au deja nu mă mai uit la anumiţi producători. Când dau căutare şi văd că piesa respectivă este produsă de un anume fabricant, trec peste chiar dacă preţul ei este zero. Ştiu că este vorba de piese contrafăcute, de foarte proastă calitate şi nu mă încumet să dau omului un lucru cu care să-şi rişte viaţa. Prefer să nu vând nimic decât să mă ştiu cu conştiinţa grea” ne-a declarat Ninel Roşca, gestionar magazin piese auto.

Piesele contrafăcute pot genera accidente

Nici mecanicii nu privesc cu ochi buni anumite piese. „A venit cineva cu un Golf vechi de 10 ani să-i schimb bucşele. După nici o lună de zile a venit omul înapoi. Când am scos bucşele montate de mine erau mai uzate decât cele pe care le-am dat jos de vechi.  Noroc că şoferul le-a păstrat pe cele vechi, şi le-am montat la loc până o avea bietul om bani să cumpere piesele originale care, asta este, sunt mult mai scumpe” ne-a spus Marcel Dumitru, mecanic la un atelier din vecinătatea Pieţei Mari.

„Nu de puţine ori am constatat că piesele montate uneori chiar la sistemul de guvernare erau atât de proaste că punea în pericol viaţa celor aflaţi în autoturism dar şi a celorlaţi participanţi la trafic” ne-a declarat şi Sorin Croitoru, specialist atelier pentru Inspecţii Tehnice Periodice.

Soluţia Second Hand

Una dintre soluţiile ieftine o reprezintă atelierele de dezmembrări auto. „Piesele care provin din dezmembrări sunt într-adevăr originale. Din păcate nu întotdeauna se găsesc chiar obiectele solicitate. Dar noi putem lua legătura cu alte ateliere de profil din zonă şi dacă se poate servim orice client în maxim 48 de ore” ne-a declarat Costel Pascu, mecanic la un atelier de dezmembrări din localitatea Vărsătura.

O macara electrică de geam faţă de Reanul Megane II originală costă 1100 lei. Una contrafăcută care nu se ştie cât ţine, costă 300-400 lei. Iar una originală de la dezmembrări, cu motorul electric şi comenzi cu tot, costă maxim 50 de lei.

Dorin Udrea

URL scurt: http://braila24.ro/?p=15037

avatar Publicat de pe 18 Feb 2012. Publicat in Business news, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Soluţii ieftine pentru piesele auto”

  1. Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor online care elimină multe din costurile suplimentare pe care le adaugă service-urile la prețul de bază al produselor.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...