|

Start FURAT

Alegerile europarlamentare vor avea loc în toate statele membre UE în perioada 22-25 mai. Este cea de a opta rundă de alegeri europene, primele avand loc in 1979.
500 de milioane de cetățeni europeni sunt așteptați la vot. Cetățenii europeni vor alege cei 751 de eurodeputați. Persoana care va conduce Comisia Europeană în următorii cinci ani va fi aleasă dintre candidații pe care îi vor nominaliza partidele politice europene.
Până aici, pare că trăim un vis politic european. Dar…
Cu o candoare incredibilă, partidele și partidulețele din biata noastră țărișoară europeană au început să-și ”lanseze candidații pentru alegerile europarlamentare ”… încă din luna martie.

Postează tone de poze pe facebook, se laudă în gura mare pe unde apucă, se fălesc cu candidații locali, deobicei împrumutați de la PSD la PDL, de la PNL la PNTCD,de la PP-DD la PC și viceverța, că, deh, nu sunt destui fini și afini de turnători și de activiști de categoria întâi, e criză mare, se mai curăță și neamul românesc…

Ba apar, deja, politicieni pe toate posturile TV adresându-se unul celuilalt cu ” domnu candidat ” pentru a sublinia momentul electoral, că doar au dat mii de euro pe emisiune.
Bineînțeles, deja se ceartă urlând în emisiuni, bătându-se cu pumnii în piepturile de aramă sau în portofelele pline de euroi furați de la contribuabili, să arate care-i mai ieuropean, cum spunea mentorul parinților și bunicilor lor, Ceaușescu!
Până aici, nicio problemă, suntem deja sastisiți de jalnicul circ electoral românesc unde o clasă politică necurățată de reziduurile comuniste de o adevărată Lege a Lustrației își exhibă goliciunea spirituală de ani de zile…
Problema este că, în România, campania electorală ține doar 30 de zile, și începe cu o lună înainte de ziua alegerilor!!!
Adică, după 25 APRILIE !
Nu s-au mai văzut în România alegeri a căror campanie electorală să aibă o durată de două luni, sau cât vrea mușchii politicienilor !
Sunt legi care reglementează strict aceste acțiuni, cum este Legea 33 care stabilește campania electorală pentru alegerile europarlamentare între 25 aprilie , ora 7 dimineața și 24 mai, ora 7 dimineața.
Ce păzește CNA sub atenta îndrumare a partidelor parlamentare, am văzut…Nimic!
Ce păzește Autoritatea Electorală Națională, iarăși vedem, nimic!
Că politicienii români au jefuit, împreună, dincolo de culoarea politică- ce se trage oricum din purpuriul  FSN emanat din sufletele( hîm!)  lui Ilescu și al lui Brucan) destui bani din banii noștri ca să își permită nu una, ci două luni de campanie electorală, asta știm.
Dar de ce încalcă legea pentru a ajunge, culmea, în Parlamentul European, de unde nu-i așa, se va face dreptate pe pământ românesc în următorii patru ani, asta nu întelegem!
Eu cred că, învățați să fure de atâta amar de vreme, nici nu și-au dat seama că, acum, în anul 2014, când România începe să fie un membru cu vechime al Uniunii Europene, au furat și STARTUL!
Măcar de această dată, se fură și între ei…

Dorian Stoianovici

CITEȘTE SI Lupte ilegale de cocoși la Brăila! Simionescu, Diacomatu, Balcan și Drăghinceasca au furat startul

 

 

 

URL scurt: http://braila24.ro/?p=37197

avatar Publicat de pe 10 Apr 2014. Publicat in EDITORIAL, Editorial. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...