|

Sub sloganul ”România alege viața” Poliția Rutieră a amplasat 10 radare pe șosele

În perioada 26 aprilie- 6 mai 2013, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, pe fondul nerespectării vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de bpolitiaromana.roăuturi alcoolice, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier acţionează, folosind 10 aparate radar din dotare.

De la începutul acestei acţiuni, care se derulează sub sloganul „România alege viaţa!”, poliţiştii au constatat 83 de contravenţii (63 pentru depăşirea vitezei de deplasare), pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 31.625 de lei, şi au reţinut 8 permise de conducere (4 pentru consum de băuturi alcoolice, 3 pentru depăşirea vitezei legale).

Exemple:

 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1:00, poliţişti de la Biroului Rutier l-au depistat, pe DJ 212, în apropierea comunei Tufeşti, din municipiu, pe P.A. (20 de ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

*

La data de 28.04.2013, la orele 00.30, poliţişti de la Secţia 3 de Poliţie Rurală Făurei l-au depistat, pe DJ 203S, pe Ş.C. (26 de ani), din oraşul Făurei, în timp ce conducea autoturismul, în oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la Spitalul orăşenesc Făurei, unde a fost de acord să dea o singură probă de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*

Duminică, la orele 4:35, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe C.E. (57 de ani), din municipiul Galaţi, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DC 8, în dreptul intersecţiei cu DN 2B, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat 0,85 mg/l alcool pur, fapt pentru care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

*

Tot ieri dimineaţă, la orele 4:36, poliţiştii l-au depistat şi pe B.V. (21 de ani), din municipiu, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 212, în apropierea localităţii Tufeşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat        0.49 mg/l alcool pur.

I-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tuturor conducătorilor auto depistaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice li s-au întocmit dosare penale, conform O.U.G.195/2002 (republicată).

URL scurt: http://braila24.ro/?p=29086

avatar Publicat de pe 29 Apr 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...