|

SUPERCONDENSATORUL: Aparatul care va încărca bateria telefonului în câteva secunde

O adolescentă din California a atras atenţia Google datorită invenţiei sale uimitoare: aparatul care încarcă bateria de la telefonul mobil în doar 20 de secunde.
Aparatul a fost denumit „supercondensator” de către inventatoarea sa, Esha Khare, în vârstă de 18 ani, din Saratoga. Invenţia sa i-a adus 50.000 de dolari, câştigaţi în urma concursului Intel International Science and Engineering Fair, desfăşurat săptămâna trecută în Phoenix.
„Supercondensatorul” va încărca bateriile de la telefoanele mobile în doar 20 de secunde, iar acestea vor rămâne încărcate mai mult timp decât până acum.
Până acum, însă, Khare a folosit supercondensatorul doar pentru a lumina un LED, dar speră că într-o bună zi invenţia sa va încărca bateriile de la telefoane, dar şi pe cele de la maşinile electrice.
Angelina Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=29939

avatar Publicat de pe 20 Mai 2013. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT, GALERIE MULTIMEDIA, Povesti de succes. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...