|

Tarifele de Rooming vor fi eleminate pe teritoriul UE de la 15 decembrie 2015

telefonParlamentarii europeni au votat, joi, pentru eliminarea tarifelor la roaming în UE, de la 15 decembrie 2015.
Decizia a fost luată cu 534 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” și 58 de abțineri.

„Votul de astăzi este un pas mare pentru consilidarea pieței unice a telecomunicațiilor”, a declarat, după votul din Legislativul UE, raportorul Pilar del Castillo Vera.

Pillar del Castillo Vera și colegii săi din Parlamentul European au fost felicitați pentru rezultatul votului de joi de către comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.

Comisia Europeană a adoptat, la 11 septembrie 2013, un plan de reformă în domeniul pieţei telecomunicaţiilor, având ca obiectiv simplificarea normelor UE pentru operatorii de telecomunicaţii, eliminarea de pe piaţă a tarifelor majorate pentru roaming, protejarea neutralităţii internetului, noi drepturi pentru consumatori şi mai multă siguranţă pentru investitori, reamintește Mediafax.

Conform comunicatului PE, ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicaţiilor din cele 28 de state membre trebuie să se numere printre priorităţile viitorului Parlament European, rezultat în urma alegerilor din 22-25 mai.

Tarifele practicate de societăţile de telefonie mobilă pentru serviciile furnizate în roaming reduc numărul de apeluri efectuate din străinătate, 28% din consumatori alegând să ţină telefoanele închise, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii de Comisia Europeană la 17 februarie.

Doar 8% din călători îşi folosesc telefoanele mobile în străinătate la fel de mult ca şi acasă din punct de vedere al apelurilor efectuate, în timp ce trei din zece persoane care călătoresc în altă ţară nu îşi folosesc deloc telefonul mobil pentru a efectua apeluri.

În plus, doar două din zece persoane ar trimite la fel de multe SMS-uri ca şi atunci când se află în propria ţară, iar un sfert dintre călători nu trimit niciodată mesaje când se află în altă ţară a UE.

CE precizează că aplicarea unor tarife majorate pentru serviciile furnizate în roaming mai are şi alte efecte, cum ar fi faptul că 47% din respondenţi nu ar utiliza internetul mobil în altă ţară din UE.

Sondajul de opinie a fost efectuat în rândul a 28.000 de cetăţeni ai UE.
Victor Negroponte

URL scurt: http://braila24.ro/?p=37433

avatar Publicat de pe 3 Apr 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Business news, ECONOMIE, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...