|

UPDATE. ”Mită la PSD”. Ioan Niculae, achitat laolaltă cu Stancu, este arendașul judecătoarei din Teleormanul lui Dragnea

UPDATEJudecătoarea Olimpiea Crețeanu, care i-a achitat pe inculpații din dosarul „mită la PSD”, a facut cerere de abținere în acest dosar motivând că soțul său are un contract de arendă cu omul de afaceri Ioan Niculae, inculpat în cauza pe care urma să-l judece, dupa cum rezultă din actele publice din instanță. Cererea judecatoarei a fost însă respinsă pe motiv că situația „nu poate fi interpretată ca fiind un interes avand în vedere că se invoca o relație contractuala începută anterior repartizării dosarului, relație ce nu are legatură cu soluționarea prezentului dosar”, informeză hotnews.ro. Potrivit declarației de avere, judecătoarea deține împreună cu soțul său două terenuri în Teleorman, unul de 1, 3 ha altul de 4,1 ha, arendate către Agro Invest SRL, la care acționar majoritar este Interagro, compania lui Ioan Niculae.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, miercuri, achitarea inculpaților în dosarul ”Mită la PSD”. Sentința a fost dată de judecătoarea Olimpiea Crețeanu, după multe amânări și o încercare nereușită de recuzare.

Judecătoarea Crețeanu este detașată la București tocmai din Teleormanul unde stăpânește Liviu Dragnea, fost președinte de Consiliu Județean.

Decizia nu este definitivă. Procurorii de la Parchetul General au la dispoziție 10 zile pentru a face recurs, dosarul urmând să fie judecat apoi la Tribunalul București.

Miercuri, 13 noiembrie a.c, Completul 2 Penal al Judecătoriei Sectorului 1 București a amânat din nou, pentru 20 noiembrie a.c., pronunțarea sentinței în dosarul ” Mită la PSD” pentru miercuri, 13 noiembrie a.c. Judecătoarea Olimpiea Crețeanu, adică…Completul 2 Penal și-a mai alocat încă o săptămână de studiere a cauzei până la pronunțarea sentinței.

Interesant este că judecătoarea Crețeanu făcuse cerere de abținere în această cauză  în ședința de judecată din 25.06.2013, dar solicitarea i-a fost , atunci , respinsă.

Să mai menționăm că în ședința de judecată din 3.12.2013, o altă judecătoare, membră a Completului 4 Penal, Nițu Doinița Luminița, a solicitat abținerea în acest dosar complicat , cerere ce i-a fost respinsă ca ”neîntemeiată” dar dosarul a fost încredințat, imediat,  altui complet de judecată.

Iată că și în aces complet au apărut ” defecțiuni ”…

Președintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu trebuia să afle miercuri 6 noiembrie, la Judecătoria Sectorului 1, sentința completului de judecată în dosarul Mită la PSD.  Miercuri, 30 octombrie a.c., Completul C2-penal fond al Judecătoriei Sectorului  București a hotărâse să amâne pronunţarea sentinței la data de 06.11.2013.

Bunea Stancu este acuzat că s-a folosit de funcția pe care o deține în partid pentru „a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite”în campania electorală din 2009, când Mircea Geoană a candidat la președinția României. În acest dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pe 11 mai 2011, iar în 11 ianuarie 2012 i-au trimis în judecată pe Bunea Stancu, Niculae, un director de la InterAgro și un acționar de la INSOMAR.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a susține campania electorală a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost plătiți prin casa de sondaje INSOMAR, deținută de Sorin Ovidiu Vintu. În schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat să aibă un cuvânt de spus la numirea unor persoane în funcții importante din Guvern
Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat să fie numite în funcțiile importante să îi susțină interesele și anume să acorde avantaje companiilor sale și să le vândă gaz la un preț mult mai ieftin.  Astfel, în dosar, procurorii argumentează că Gheorghe Bunea Stancu discută cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alți oameni de afaceri precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghiță care, în schimbul unor contribuții financiare, urmau să fie răsplătiți cu diverse funcții guvernamentale.
Dosarul „Mita la PSD” – Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae

DATA ÎNCEPERII URMĂRIRII PENALE

11 MAI 2011

DATA TRIMITERII ÎN JUDECATĂ

10 IANUARIE 2012

DATA PRESCRIERII FAPTEI

INSTANȚE:

Judecătoria Sector 1 – Procesul începe cu o amânare

TERMEN: 24 februarie 2012
Procesul începe cu o amanare

Judecătoria Sector 1 – Amânare

TERMEN: 23 martie 2012

Judecătoria Sector 1 – Amânare

TERMEN: 19 aprilie 2012

Judecătoria Sector 1 – Niculae cere restituirea dosarului la DNA

TERMEN: 18 mai 2012
Avocații lui Niculae cer restituirea dosarului la DNA motivând că faptele de care este acuzat clientul lor nu sunt descrise în rechizitoriu.

Judecătoria Sector 1 – Dosarul se reîntoarce la DNA

TERMEN: 25 mai 2012
Instanța a decis ca dosarul să fie restituit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru refacerea actului de sesizare a instanței. Așadar, dosarul se întoarce la DNA

Judecătoria Sector 1 – Reîncepe judecarea dosarului

TERMEN: 3 decembrie 2012
Dosarul s-a reîntors la Judecătoria Sector 1 pentru rejudecare după ce a petrecut șase luni la DNA. În primul termen o judecătoare formulează o cerere de abținere, dar aceasta este respinsă.

Judecătoria Sector 1 – Niculae nu se prezintă, dosarul este amânat

TERMEN: 9 ianuarie 2013
Dosarul este amanat pentru că Ioan Niculae nu s-a putut prezenta la termen.

Judecatoria Sector 1 – Amânare

TERMEN: 6 februarie 2013

Judecătoria Sector 1 – Niculae cere o expertiză în dosar

TERMEN: 20 martie 2013
Niculae cere o probă cu expertiză în dosar. Instanța amână pronunțarea

Judecătoria Sector 1 – Se amână decizia privind expertiza

TERMEN: 27 martie 2013
Instanța amână din nou pronunțarea asupra cererii lui Niculae

Judecătoria Sector 1 – Expertiza cerută de Niculae este admisă

TERMEN: 3 aprilie 2013
Decizia instanței: Respinge solicitarea inculpatului Niculae Ioan de efectuare în cauză a unei expertize cu privire la interceptările indicate în cerere, apreciind că la acest moment, în raport de susţinerile formulate, aceasta nu este utilă soluţionării cauzei. La termenul acordat urmează a se pune în discuţie necesitatea ascultării în şedinţă publică a interceptărilor indicate în cerere de către inculpat.

Judecatoria Sector 1 – Amânare

TERMEN: 15 mai 2013
Instanta amână cauza la data de 26.06.2013

Judecatoria Sector 1 – Amânare

TERMEN: 26 iunie 2013
Instanta decide amânarea cauzei.

Judecatoria Sector 1 – Amână cauza

TERMEN: 18 septembrie 2013
Instanta amână cauza ca urmare a lipsei unui martor.

Judecatoria Sector 1 – Termen Nou

TERMEN: 30 octombrie 2013

Andri Voicast

URL scurt: http://braila24.ro/?p=31642

avatar Publicat de pe 21 Noi 2013. Publicat in ANCHETE, BREAKING NEWS, EVENIMENT, GALERIE MULTIMEDIA, Reporter indiscret. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...