|

Zeci de amenzi aplicate celor care lasă clădirile de patrimoniu în paragină

Multe dintre clădirile vechi de patrimoniu din municipiu au fost preluate de vechii proprietari sau drepturile litigioase sunt încă în instanţă.

Numai că acestea au ajuns să fie lăsate în paragină, pentru simplul motiv că refacerea sau întreţinerea lor este foarte costisitoare.

Fără să le pese că pun în pericol vieţile concetăţenilor, noii proprietari ai clădirilor revendicate le lasă în paragină pentru că reparaţiile costisitoare nu se justifică.

Poliţia locală a dat până acum zeci de amenzi dar degeaba. Aceastea de multe ori nici nu sunt achitate la fisc ci sunt lăsate în plata cui va cumpăra eventual clădirea.

Ceea ce însă noii proprietari ignoră cu bună ştiinţă este faptul că aceste clădiri sunt un pericol opentru oricine trece prin zonă, mai ales în această vreme.

„Apa rezultată din topirea zăpezii intră în microfisurile din tencuială iar pe timpul nopţii îngheaţă mărindu-şi volumul. În timp acest fenomen duce la dislocarea unor importante suprafeţe. Clădirile vechi cu faţade neîngrijite sunt un real pericol, chiar dacă sunt locuite pentru că orice fisură trebuie imediat reparată. În caz contrar fenomenele naturale lucrează şi aşa apar necazurile”, ne-a declarat Doru Drăgan, inginer constructor.

La nivel de municipiu situaţia este ţinută sub control dar din păcate mai mult sub aspect pecuniar.

„Am dispus ca în toate situaţiile Poliţia locală să ia cele mai aspre măsuri. Am avut în trecut evenimente în care bucăţi de tencuială desprinse din faţadă au provocat incidente grave soldate chiar cu decese, nu mai vrem să avem aşa ceva”, ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Poliţiştii locali au amendat în repetate rânduri proprietarii care nu se îngrijesc de clădirile lor.

„Avem zeci de amenzi tăiate pentru cei care prin nepăsare pun în pericol trecătorii.Acţionăm conform Hotărârii Consiliului Local Municipal nr 5 din anul 2003. Din păcate amenda maximă pe care o putem da este de 750 lei, în condiţiile în care imobilele valoarează milioane de lei”, ne-a declarat Jipa Traian directorul Poliţiei Locale Brăila.

„Dacă în situaţia în  care am avertizat asupra pericolului asociaţiile de proprietari şi acestea au înţeles să facă reparaţii nu la fel stau lucrurile în cazul clădirilor care fie au proprietarii prin alte locuri fie sunt încă în litigiu. La acestea din urmă nu putem lua nicio măsură pentru că nu au încă un proprietar de drept”, ne-a declarat g-ral (r) Traian Jipa.

Autorităţile recomandă însă evitarea circulaţiei în zona clădirilor abandonate pentru a preîntâmpina la sigur orice fel de problemă.

Angela Singurelu

URL scurt: http://braila24.ro/?p=13581

avatar Publicat de pe 8 Ian 2012. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Cultura, GALERIE MULTIMEDIA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...