|

“Zilele Siguranţei” la Ianca. Galerie Foto

foto (4)Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galaţi s-au aflat, în data de 14.05.2014, printre liceenii din oraşul Ianca, în cadrul unei acţiuni informativ- preventive ce a avut drept scop conştientizarea tinerilor cu privire la modul în care implicarea în calitate de victime sau autori în diferite infracţiuni le poate afecta atingerea obiectivelor personale şi profesionale.

 Activitatea face parte dintr-un proiect educaţional mai amplu – “Zilele Siguranţei”, iniţiat de către OMV PETROM S.A., şi pentru a cărui derulare îşi mai dau concursul Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Brăila, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila şi Primăria Oraşului Ianca. Beneficiarii acestui proiect sunt, în mare parte, tineri care provin din familii cu situație financiară precară sau ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate şi care, lipsiţi de supraveghere şi îndrumare într-o perioadă dificilă cum este adolescenţa, pot face alegeri nepotrivite pentru viitorul lor.

Întâlnirea pe care oamenii legii au avut-o cu elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu“ şi ai Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” din oraşul Ianca a avut caracter interactiv şi a fost organizată pe două module.

Astfel, pentru început, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, le-au prezentat elevilor noţiuni generale precum infracţiune, contravenţie, răspundere penală, cazier judiciar, măsuri educative aplicabile minorilor. Ulterior, poliţiştii le-au explicat elevilor influenţa pe care anturajul, modele greşit alese şi lipsa unei comunicări eficiente cu părinţii o pot avea asupra comportamentului tinerilor şi au discutat cu aceştia referitor la încălcările legii mai des săvârşite de către minori, îndeosebi cele cu violenţă, şi modul în care aceste fapte le pot afecta viitorul. Pentru susţinerea mesajului preventiv, poliţiştii le-au prezentat elevilor şi filmele tematice „Singur acasă” şi „Cheia e la tine!” .

Elevilor li s-a explicat, de asemenea, că pot deveni victime ale propriilor alegeri şi au fost sfătuiţi să îşi selecteze cu grijă prietenii, să nu preia modele comportamentale violente, să adopte metode de relaţionare nonviolente şi să ceară sprijinul părinţilor sau al cadrelor didactice atunci când se confruntă cu diferite probleme.

În cea de a doua parte a întâlnirii, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galaţi au discutat cu elevii pe tema împrejurărilor care îi expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane şi comportamentele pe care trebuie să le adopte pentru a nu ajunge în această situaţie.

Adolescenţilor le-au fost prezentate aspecte precum: ce presupune traficul de persoane, sub ce forme se poate manifesta, urmările asupra persoanei traficate (fizice, psihice, în plan social), falsele identităţi ale traficanţilor, cine poate fi victimă şi le-au fost oferite sfaturi pentru evitarea pericolului de a fi traficaţi. Un accent deosebit a fost pus asupra noţiunii de exploatare sexuală, a modalităţilor prin care se realizează recrutarea şi a rolului pe care îl are internetul în acest proces. Informaţiile transmise elevilor au fost însoţite de prezentarea de filme tematice. Săptămâna viitoare, în cadrul aceluiaşi proiect, poliţiştii brăileni, alături de reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Brăila, se vor afla din nou în mijlocul liceenilor din oraşul Ianca, temele abordate fiind, de această dată, siguranţa pe internet şi efectele consumului de droguri.

Tudorița Tarnița

foto (11)

foto (2)
foto (9)foto (8)foto (7)foto (6)foto (5)foto (10)

URL scurt: http://braila24.ro/?p=39445

avatar Publicat de pe 15 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Educatie, GALERIE MULTIMEDIA, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • piese auto ieftine: Nu există o soluție ieftină în adevăratul sens al cuvântului. Există soluția cumpărăturilor...
  • cristina vacariu: Vinovat de moartea fratiorului meu este Domnul Colonel Vacariu, adica tata. Din copilarie am fost...
  • Florea: Locuiesc la casa apa de ploaie se duce in pamint nu se scurge in canalizare atunci de ce trebuie platit oare....
  • iren: in bucuresti CAR-Purile camataresc pensionarii si le iau casele metoda este simpla ii aduc in imposibilitate de...
  • Ovidiu Nicolaescu: Similar cu ce a patit un realizator TV care investiga un subiect similar dar in Bucegi… Se...